Yritysasiakkaiden sähköpostiasetukset

POP/IMAP-sähköpostiohjelmien asetukset yritysasiakkaille

Alla on POP/IMAP-sähköpostiohjelmiin tarvittavat yleiset asetukset. Tarkemmat ohjeet asetusten laittamiseksi löydät käyttämäsi ohjelman ohjeista.

• Tulevan postin palvelin (POP3): mail.utanet.fi
    • suojaamaton yhteys: portti 110
    • suojattu (SSL) yhteys: portti 995
  • Tulevan postin palvelin (IMAP): mail.utanet.fi
    • suojaamaton yhteys: portti 143
    • suojattu (SSL) yhteys: portti 993
  • Lähtevän postin palvelin (SMTP) käytettäessä Netplazan internetyhteyttä: mail.utanet.fi
    • suojaamaton yhteys: portti 25
    • suojattu (TLS) yhteys: portti 25
  • Lähtevän postin palvelin (SMTP) käytettäessä muita internetyhteyksiä: internetyhteyden tarjoajan postipalvelin. Huom. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää Netplazan palvelinta (mail.utanet.fi) SMTP-autentikoinnilla (edellyttää kirjautumista sähköpostitunnuksella):
    • TLS-suojattu: portti 587
    • SSL-suojattu: portti 465
  • Lähtevän postin palvelin (SMTP) mobiililaitteilla: mobiilioperaattorin tarjoama postipalvelin

Sähköpostin käyttäminen webmaililla

Selaimella käytettävä sähköposti löytyy osoitteesta https://webmail.netplaza.fi.

Käyttäjätunnuksena käytetään koko sähköpostiosoitetta (esimerkiksi etunimi.sukunimi@yritys.fi). Salasana on teille ilmoitettu sähköpostin salasana. Suosittelemme vaihtamaan salasanan ensimmäisellä kirjautumiskerralla webmailissa.

Sähköpostin käyttö tablettitietokoneella ja älypuhelimella

Webmailia ei ole optimoitu mobiililaitteille, tableteille ja niiden nettiselaimille. Tämän takia kannattaakin käyttää laitteen omaan sähköpostiohjelmaa (vrt. Outlook tai Thunderbird) ja lukea/ladata sähköpostit sillä. Jossain vaiheessa Hordesta on tulossa myös mobiili- ja tablettiyhteensopiva versio, mutta tänä päivänä järjestelmien kirjavuus – eri valmistajat ja heidän omat sovelluksensa – vaikeuttaa vielä asiaa.

Lähtevän postin palvelin (SMTP) mobiililaitteilla on mobiilioperaattorin tarjoama postipalvelin.

Käyttäjä-/IP-osoitekohtainen rajoitin lähtevän postin palvelimilla

Sähköpostipalvelimillamme on käytössä käyttäjä-/IP-osoitekohtainen rajoitin, joka estää yli 100 sähköpostin lähettämisen tunnin sisään. Rajaa voidaan muuttaa ottamalla yhteyttä asiakastukeen.

Lisätietoja rajoittimen toiminnasta voi lukea täältä.