Operaattorivaihdos sisälsi lähes 400 tietoliikenneyhteyden lisäksi palvelinten IP-osoitteiden muutoksen.

”Moni epäili Netplazan kyvykkyyttä palvelujen siirtoprosessin läpiviemisessä, mutta täytyy kyllä nostaa hattua heidän ammattitaidolleen. Projektihenkilöstö teki valtavan työmäärän selvittäessään kaupungin verkko- ja palveluympäristön tilanteen, mikä mahdollisti onnistuneen siirtymän”, Oulun Tietotekniikan palvelujohtaja Marko Niskala kiittelee.

Erityisesti Netplazan kyky ja halu kehittää omaa toimintaansa on tehnyt Niskalaan vaikutuksen.

”Prosessi on ollut heille hyvin opettavainen ja koko organisaatio on kypsynyt entisestään sen aikana. Joustavuus, ketteryys ja asiakkaan tarpeiden huomioon ottaminen on ollut ihan poikkeuksellista muihin operaattoritoimijoihin verrattuna.”

Oulun kaupungille toimitettu tietoverkko on nyt kahdennettu ja se on aikaisempaa vikasietoisempi. Verkon valvontaa on kehitetty ja mahdolliset häiriöt havaitaan nopeammin.
Niskalan mukaan jatkossa Oulun kaupunki voikin luottaa siihen, että palvelut toimivat entistä varmemmin.

Muutoksen yhteydessä kaupunki hankki omistukseensa IP-osoitteet, jotka aiemmin tulivat operaattorilta.

”Tulevaisuudessa mahdollisen operaattorivaihdoksen tekeminen on siten merkittävästi helpompaa”, Oulun kaupungin tietohallintopäällikkö Juhani Heikka korostaa.

”Palvelinten IP-osoitteiden muuttaminen tiedettiin haasteelliseksi. Eri palvelimia oli useita satoja ja näihin kaikkiin piti tehdä muutoksia. Sen lisäksi palvelinten ja liittymien väliset yhteydet piti selvittää ja dokumentoida”, muutosprojektista Netplazan osalta vastannut Antti Alasalmi painottaa.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja
Tommi Linna
Netplaza Oy
p. 044 5577 555

Palvelujohtaja
Marko Niskala
Oulun Tietotekniikka
p. 044 703 1489