Verkko-osuuskunta Ylläksen Laajakaista on rakentamassa valokuituverkkoa kesän 2017 aikana Ylläksen Äkäslompolon alueelle. Verkko-osuuskunta on saanut hankkeelleen Lapin ELY-keskuksen kautta Maaseutuviraston Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta EU-rahoituksen ja osuukunnassa on jo noin 200 jäsentä. Hanke on saanut erittäin myönteisen vastaanoton alueen vakituisten asukkaiden lisäksi myös vapaa-ajan asuntojen omistajissa ja paikallisten yrittäjien keskuudessa. Myös Kolarin kunta tukee hankkeen edistämistä. Kumppanuus Netplaza Oy:n kanssa mahdollistaa Verkko-osuuskunnan palvelujen laadukkaan ja kustannustehokkaan tuottamisen osuuskunnan jäsenille.

”Netplazan kanssa oli helppo neuvotella palvelujen tuottamisesta Äkäslompolon aluelle, he pystyivät ottamaan erittäin hyvin huomioon alueen kausivaihtelun haasteet. Mielestäni Netplaza on erinomainen kumppani myös meidän kokoiselle valokuituosuuskunnalle. Netplazan kilpailuvalttina on tarjottujen palvelujen kokonaisuus, joka sisältää käytännössä kaiken päivittäiseen verkon operointiin liittyvän toiminnan”, kertoo yhteistyöstä Verkko-osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Eero Vapa.

”Yhteistyö Verkko-osuuskunta Ylläksen Laajakaistan kanssa on erittäin tärkeää Netplazalle. Haluamme olla mukana tukemassa oma-aloitteisten alueellisten toimijoiden ponnisteluja parempien laajakaistayhteyksien saamiseksi alueiden asukkaille ja yrityksille. Erityisesti Lapissa eri kokoiset toimijat ovat päässeet hyvään yhteistyöhön valokuituverkkojen rakentamisessa. Valokuituverkot ovat alueiden elinvoimaisuuden kannalta äärimmäisen tärkeitä, sillä tulevaisuudessa kotien ja yritysten tietoliikenneyhteydet perustuvat toimiviin valokuituverkkoihin.”, toimitusjohtaja Tommi Linna Netplazasta iloitsee.

Netplaza toimittaa Verkko-osuuskunta Ylläksen Laajakaistan verkkoon huippunopeat tietoliikenneyhteydet ja esimerkiksi nykyaikaisen IPTV-palvelun. Myös vapaa-ajan asuntoihin sopiva osa-aikainen mökkiläisliittymä on erinomainen lisä vapaa-ajan asunnon tarpeisiin.

Lisätietoja:
Eero Vapa, Verkko-osuuskunta Ylläksen Laajakaista, 040 736 5412
Jukka-Pekka Kivioja, Netplaza Oy, 040 551 0697

Verkko-osuuskunta Ylläksen Laajakaista on rakentamassa Lapin ELY.keskuksen rahoituksen turvin valokuituverkkoa kesän 2017 aikana Ylläksen Äkäslompolon alueelle. Jäsentensä omistama osuuskunta tulee tarjoamaan nopeita tietoverkkoyhteyksiä ja mm. IPTV-palvelua alueellaan.

Oululaislähtöinen Netplaza Oy on Suomen suurin henkilöomisteinen internetoperaattori. Se on myös johtava alueellisten valokuituverkkojen palveluntarjoaja, jonka palvelut on saatavana koko Suomessa. Monipuolisten yritys- ja seutuverkkopalvelujen lisäksi Netplaza on esimerkiksi Oulun kaupungin ja ympäristökuntien tietoliikennepalvelujen toimittaja. Netplazan liikevaihtoennuste vuonna 2016 on 4 miljoonaa euroa.