Nopeiden tietoliikenneyhteyksien tarve kasvaa kymmeniä prosentteja vuodessa ja jo nyt on monin paikoin käynyt selväksi se, että langattomilla ratkaisuilla ei alati kasvavaa tarvetta voida tyydyttää. 4G-verkot hyytyvät iltaruuhkissa ja netin käyttö alkaa takkuilla pahasti. Myöskään kiinteiden ADSL-pohjaisten ratkaisujen ratkaisujen kapasiteetti ei enää riitä kasvaneiden tarpeiden tyydyttämiseen.

Omaa verkkoa puuhattaessa toimintamalli kannattaa miettiä harkkaan. Moni on kuullut puhetta avoimista verkoista. Ajatus siitä, että kuluttajat voivat valita palvelunsa verkossa vapaasti eri toimijoiden välillä kuulostaakin houkuttelevalta vaihtoehdolta.

Avoimuuden etuja perustellaan muun muassa sillä, että lisääntynyt tarjonta laskee hintoja ja lisää asiakkaiden määrä. Tästä on kuitenkin täällä Suomessakin jo lukuisia esimerkkejä, että palvelumaksujen hinnat ovat tosiasiassa kymmeniä prosentteja, jopa 50% kalliimpia kuin perinteisemmässä toimintamallissa, jossa verkkoyhtiö kilpailuttaa kootusti palvelut asiakkailleen. Verkon avoimuus ei usein myöskään tosiasiallisesti toteudu, sillä niin sanottua kommunikaatiokerrosta hallitsee vain yksi operaattori ja kilpailua voi esiintyä vain palveluissa - ei muissa verkon osissa. Tästä on luvassa hieman myöhemmin lisää perusteluja.

Netplazan Seutunetti on aidosti avoin verkko

Netplazan Seutunetti on Suomen johtava itsenäisten valokuituverkkojen palvelutuote. Tarjoamme asiakkaillemme täyden palvelun paketin, johon kuuluu muun muassa:

  • Huippunopeat ja toimintavarmat yhteydet (tyypillisesti perusnopeus on 100 Mbps)
  • Ylivoimaisesti parasta asiakaspalvelua (puheluiden keskimääräinen vastausaika 5,3 sek)
  • Verkon hallinnan ja valvonnan
  • Laskutuksen ja reskontran hallinnan
  • Nykyaikaiset huippuluokan IPTV-palvelut
  • Vapaa-ajan asukkaita palvelevan osa-aikaliittymän, jossa videovalvonta ja muu kodin automaatio toimivat, vaikka palvelu olisikin suljettuna

Mikä kuitenkin tärkeintä, Netplazan Seutunetti -konsepti on aidosti täysin avoin verkko. Verkossa voi olla myös kilpailevia toimijoita ja verkkoyhtiö voi vuokrata omistamaansa verkkoa haluamallaan tavalla kenelle haluaa. Useimmat kilpailevat mallit eivät tätä mahdollista, joten niiden kohdalla ei voida tosiasiallisesti puhua avoimesta verkosta.

Netplazan Seutunetti - Suomen avoin verkko!