Jatkossa Netplaza Hotelli M ja tätä suurempiin web-hostauksiin tulee ilmainen SSL-sertifikaatti mukaan web-hostaukseen. Let’s Encryptin SSL-sertifikaatti asentuu sivustolle automaattisesti samalla kun sivusto perustetaan palvelimelle. Ylläpitäjän ei tarvitse erikseen tehdä hyväksymisiä kuten vanhoissa Comodon tai GeoTrustin toimittamissa SSL-sertifikaateissa. Vanhojen sivustojen SSL-sertifikaatteihin ei tehdä tässä yhteydessä automaattista muutosta. Mikäli haluat ilmaisen SSL-sertifikaatin käyttöösi, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme tai myyntiimme.

Mikä SSL-sertifikaatti?

Lyhyesti sanottuna SSL-sertifikaatti on sivuston varmenne, joka kertoo nettiselaimelle ja käyttäjälle, että käytettävä sivusto on tietoturvallinen. SSL-sertifikaatin avulla luodaan salattu ja suojattu yhteys nettisivun ja käyttäjän selaimen välillä jolloin voidaan varmistua siitä, että kukaan ei pääse ”salakuuntelemaan” sivustolle annettuja tietoja (kuten salasana-, henkilö- tai luottokorttitiedot).

Yksittäisen sivuston suojaavan SSL-sertifikaatin lisäksi lisäpalveluna on saatavissa esimerkiksi EV SSL-sertifikaatti ja villikortti SSL-sertifikaatti. Kaikki SSL-sertifikaatit hankitaan luotettavilta toimittajilta ja asennetaan asiakkaalle valmiiksi.

Mitä hyötyä SSL-sertifikaatista on?

Google on viime aikoina alkanut suosia SSL-suojattuja sivustoja hakutuloksissaan. Suojatut sivustot sijoittuvat Googlen hakutuloksissa paremmin kuin suojaamattomat sivustot. Lisäksi lokakuusta alkaen Google Chrome -selain näyttää varoituksen suojaamattomien sivujen käytöstä. Tavoitteena on tehdä netin käytöstä turvallisempaa ja vastaamme nyt osaltamme tähän huutoon.

Lue lisää web-hostauksista.