Tänä kesänä Netplaza on keskeisesti mukana viidessä eri valokuituhankkeessa.

Raahen Kuitu
Raahen Kuitu rakennuttaa valokuituverkon koko Raahen alueelle: toimija on Raahen Energian tytäryhtiö. Raahen Kuitu on saanut hankkeeseen kaksi miljoonaa valtiontukea sekä samansuuruisen kuntaosuuden Raahen kaupungilta. Raahen Kuitu rakentaa myös markkinaehtoisesti alueille, jonne valtiontukea ei saa.
Raahen Kuitu teki rakentamispäätöksen juhannusviikolla. Rakentamista tapahtuu kesällä 2019 seuraavilla alueilla:
Saloinen-Arkkukari
Arkkukari-Piehinki
Piehinki-Hurnasperä
Piehinki-Mäntylänperä
Arkkukari-Mattilanperä
Mattilanperä-Kopsa
Vihanti-Kopsa

Rakentamisesta Raahessa vastaavat Relacom sekä Voimatel. Liittymiä rakennettaville alueille myydään siihen saakka, kunnes maarakentaminen käynnistyy. Lisätietoa hankkeesta www.raahenkuitu.fi.

Siikajoen Kuitu
Siikajoen Kuitu rakennuttaa valokuituverkkoa Siikajoelle: rakentaminen käynnistyy tänä syksynä Ruukin alueelta, mikäli 60% tilaajaehto täyttyy. Hankkeelle haetaan valtiontukea: Paavolan ja Siikajoen kylien on määrä valmistua vuoden 2020 aikana. Lisätietoa hankkeesta www.siikajoenkuitu.fi.

PyhäKuitu
PyhäKuitu rakennuttaa valokuituverkkoa Pyhäjoelle: Parhalahti on ensimmäisenä alueena ylittänyt 60% tilaajaehdon. Pyhäjoella neuvotellaan parhaillaan urakoiden yhdistämisestä Elenian kanssa, joka maakaapeloi sähköjä Pyhäjoella tulevina vuosina. PyhäKuitu on saanut valtiontukipäätöksen rakentamiselle. PyhäKuitu on Pyhäjoensuun Veden tytäryhtiö. Lisätietoa hankkeesta www.pyhakuitu.fi.

Nivalan Kuitu
Nivalan Kuitu rakennuttaa valokuituverkkoa Nivalaan: se on Nivalan Vesihuollon tytäryhtiö. Nivalan Kuitu hakee valtiontukea hankkeeseen: Ahde-Pihlajaperän hankealue on ensimmäisenä saavuttanut 60% tilaajaehdon. Nivalassa on tehty hankintapäätös urakoinnista, kilpailutuksen voitti Netel Oy. Lisätietoa hankkeesta www.nivalankuitu.fi.

R-Net
Reisijärvellä valokuituhanketta vetävä R-Net on toimissaan loppusuoralla: tänä kesänä rakennetaan Reisjärven viimeiset alueet ja aktiiviset myyntitoimenpiteet on jo lopetettu. Reisjärvellä on ylletty koko kunnassa yli 80% tilaajapeittoon ja yhteisrakentamisen osalta Reisjärvi on mukana Traficomin valtakunnallisessa yhteisrakentamiskilpailussa.