24.9.2017

Ilmainen SSL-sertifikaatti Netplaza hotelleihin

Viime aikoina olemme saaneet enenevässä määrin tiedusteluja SSL-sertifikaateista web-sivujen ylläpitäjiltä. Haluammekin jatkossa tarjota helpon vaihtoehdon web-sivujen tietoturvan takaamiseksi. 

Lue lisää

18.4.2017

Seutunetti on aidosti avoin verkko

Suomessa on tälläkin hetkellä vireillä kymmeniä hankkeita, joissa paikallisesti tai alueellisesti ollaan puuhaamassa nopeaa, toimintavarmaa ja käytännössä ikuisesti riittävän kapasiteetin tarjoavaa ratkaisua eli valokuituverkkoa. Yksi päivän teemoista on avoin verkko. Palveluntarjoajaa valittaessa kannattaa olla tarkkana, että saa aidosti avoimen verkon, eikä ajaudu yhden toimijan ikeeseen markkinointimiesten kauniiden korulauseiden harhauttamana. Netplazan Seutunetti on aidosti avoin verkko.

Lue lisää

11.4.2017

5G tuo suuren muutoksen – valokuitu tulee jokaiseen kotiin

Valokuitu tulee jokaiseen kotiin viimeistään 5G:n myötä

5G tuo suuren murroksen tietoliikenteeseen. Moni ajattelee sen olevan vain langaton mullistus. Tosiasiassa viimeistään 5G:n myötä valokuitu tulee jokaiseen kotiin.

Lue lisää

21.12.2016

Onko valokuitua tarjolla liikaa vai liian vähän?

Viime päivinä julkisuudessa – etenkin Kauppalehdessä – on vellonut keskustelua valokuidun saatavuudesta Suomessa. Liikemies Pekka Viljakaisen tarina on murheellinen, mutta tutun kuuloinen esimerkki tilanteista syrjäseuduilla. Kuitua on kyllä maassa, mutta usein siitä ei a) haluta tai b) edes voida myydä tilaajayhteyksiä. Valitettavasti Viljakaisen kohtalosta kärsitään myös taajamissa.

Lue lisää

22.11.2016

Tukeva kasvu jatkui – Netplaza Fast 50 listalla

Kotimaisten teknologiayritysten kasvulukuja listaava Deloitten Fast 50 lista on taas julkaistu. Netplaza ja neljä muuta oululaista teknologiayritystä mukana listalla.

Lue lisää

29.6.2016

Netplaza verkko-operaattoriksi Iin Energian Iisiverkkoon

Iin Energia Oy:n alueellisen valokuituverkon internetpalveluntarjoajaksi on valittu Netplaza Oy. Oululainen internetoperaattori Netplaza toimittaa Iisiverkkoon tietoliikenneyhteydet sekä IPTV-palvelun.

Lue lisää

16.6.2016

NEVE ja Netplaza yhteistyöhön laajakaistaliiketoiminnassa – tavoitteena kustannustehokas ja laadukas palvelu asiakkaille

Napapiirin Energia ja Vesi – konserni on käynnistämässä laajakaistaliiketoimintaa Lapin alueella. Taustalla on pitkällinen valmistelutyö, jonka perusteella askel uuteen liiketoimintaan on päätetty tehdä.

Lue lisää

24.5.2016

Netplazan liittymätoimitukset Oulun ympäristökuntiin hyvässä vauhdissa

Oulun ja lähialueen kuntien tietoliikenneoperaattoriksi viime vuonna valitun Netplaza Oy:n liittymätoimitukset ympäristökuntiin on saatu hyvään vauhtiin. Oulun kanssa saman hankintasopimuksen piirissä kunnista olivat myös Kempele, Hailuoto, Liminka, Lumijoki, Tyrnävä ja Muhos.

Lue lisää

10.5.2016

Haloo ROVANIEMI – NETPLAZA kutsuu!

Kuluneiden vuosien aikana olemme kasvaneet pienestä paikallisesta valtakunnallisesti varteenotettavaksi internetoperaattoriksi. Olemme saavuttaneet vankan johtoaseman seutuverkkojen internetpalvelun tarjoajana ja samaan aikaan olemme lisänneet panostusta myös kaupunkikohteissa. Rovaniemi on hyvä esimerkki alueista, joissa toimintamme kasvaa kovasti tällä hetkellä.  

Lue lisää

29.3.2016

Oulun kaupungin historiallinen operaattorivaihdos sujui mutkitta

Oulun kaupunki sekä Netplazan ja FNE-Finlandin muodostama yhteenliittymä ovat saaneet valmiiksi Oulun kaupungin tiedonsiirtopalvelujen vaihdoksen. Erittäin haastavaksi tiedetty projekti vietiin läpi määräajassa ja ilman suurempia ongelmia.

Lue lisää