Laitteiden ukkossuojaus

Laitteiden ukkos- ja ylijännitesuojaus

Asiakaspalveluumme tulee joka vuosi soittoja koskien ukkosen rikkomia päätelaitteita ja niiden korvaamista. Lähtökohtaisesti ukkosen rikkoma päätelaite tulee korvattavaksi asiakkaan omasta kotivakuutuksesta.

Varsinkin hieman vanhemmissa taloissa on syytä suojata herkimmät laitteet ylijännitesuojilla. Erilaisia ylijännitesuojia löytyy sähkö- ja kodinkoneliikkeistä sekä verkkokaupoista esimerkiksi hakusanoilla ”ylijännitesuoja”, ”ylivirtasuoja” ja ”ukkossuoja”.

Yksinkertaisimmillaan ja edullisimmillaan yllä mainitut suojat ovat jatkojohtoja, jotka on varustettu ylijännitesuojalla. Hieman kalliimmat mallit on varustettu myös varavirtalähteellä (UPS), joka pitää siihen kytketyt laitteet virroissa lyhyiden sähkökatkosten ajan. Tällaisen hankkiminen on hyvin perustelua esimerkiksi kodin viihdekeskuksen yhteyteen, jolloin yhdellä tai kahdella ylijännitesuojalla saadaan suojattua kuitupäätelaitteen ja IPTV-boksin lisäksi myös televisio ja television lisälaitteet sekä mahdolliset muut tietotekniset laitteet.

Laitteiden suojauksia suunnitellessa on hyvä lisäksi huomioida, että myös puhelin-, antenni- ja dataverkon kautta verkkoon saattaa tulla jännitepiikkejä sähköverkon kautta tulevien jännitepiikkien lisäksi.

Sähköalan sivuilta löytyy kattava tietopaketti ukkos- ja ylijännitesuojauksesta.

Kannattaa myös muistaa, että perinteinen virtajohtojen irrottaminen pistorasioista auttaa suojaamaan laitteita ukkosen aikana (tämä keino on erityisen suositeltava esimerkiksi lomalle lähtiessä).

Palvelunumeromme

Vaihde
08 2370 6700
info@netplaza.fi

Yritystuki
08 2370 6720
tuki@netplaza.fi

Yritysmyynti
08 2370 6760
myynti@netplaza.fi

Kuituverkkojen asiakastuki
09 6829 6010
kuituverkot@netplaza.fi

Talonettituki
09 6829 6020
tuki@talonetti.fi

Avoinna:
Arkisin 09:00 – 18:00
Lauantaisin 12:00 – 16:00

Puhelun hinta:
Normaali matkapuhelin- tai paikallisverkkomaksu.
(sis. ALV)