Lomavastaaja

Sähköpostipalvelun lomavastaajan käyttö

Netplazan sähköpostipalveluihin on lisätty automaattivastaaja, jonka käyttäjä voi itse kytkeä päälle haluamalleen aikavälille. Vastaaja on sekä kuluttaja-, että yritysasiakkaiden käytössä. Tyypillisesti vastaajaa käytetään ns. lomavastaajana tai poissaolovastaajana, jolloin käyttäjälle tulevaan sähköpostiviestiin lähetetään automaattisesti käyttäjän määrittelemä vastaajaviesti. Vastaajaviestiin kannattaa kirjoittaa ainakin oma nimi, poissaoloaika sekä yrityksen yleiset yhteystiedot ja mahdollisesti myös varahenkilön yhteystiedot. Kannattaa kuitenkin muistaa, että yrityksen organisaatiorakenne saattaa olla luottamuksellinen, joten viestin sisällön osalta tulee noudattaa yrityksen tietosuojaohjeita.

HUOM! Vastaaja lähettää voimassaoloaikanaan automaattivastauksen ainoastaan yhden kerran vuorokaudessa jokaiseen erilliseen sähköpostiosoitteeseen, joista sähköpostia on lähetetty.

Lomavastaajan hallinta

Lomavastaajaa hallitaan Netplazan Webmail-sähköpostijärjestelmässä. Vastaaja on käytettävissä myös siinä tapauksessa, että asiakas käyttää jotain muuta sähköpostiohjelmaa. Webmail-palveluun kirjaudutaan omalla sähköpostin käyttäjätunnuksella ja salasanalla osoitteessa webmail.netplaza.fi. Lomavastaaja löytyy painamalla Webmailin ”Asetukset” linkkiä vasemmasta laidasta tai yläpalkista riippuen käytössä olevasta teemasta.

Webmailin lomavastaajan hallintaliittymässä syötetään vastaajan alku- ja loppupäivämäärä sekä -kellonajat tasatunteina. Kytketyn vastaajan voi tarvittaessa poistaa käytöstä ennen syötettyä loppupäivää. Jos vastaajan viestiä tai voimassaoloaikaa haluaa muokata kytkennän jälkeen, tulee vanha vastaaja poistaa ensin ja sitten vasta kytkeä uusi vastaaja käyttöön. Vastaajan kytkennät ja poistot tapahtuvat automaattisesti hieman tasatunnin jälkeen, joten vastaajan toimintaa voi esimerkiksi testata aikaisintaan kytkentähetkeä seuraavan tasatunnin jälkeen.

Vinkkejä lomavastaajan käyttöön

Vastaajan käytön tarpeellisuutta kannattaa aina harkita vakavasti. Vastaajaa ei kannata asettaa lyhyiden poissaolojen ajaksi. Vastaaja saattaa aiheuttaa turhaa sähköpostiliikennettä ja monet saavat muutenkin liikaa sähköpostia. Vastaajan ei pitäisi vastata postituslistojen kautta tuleviin viesteihin, mutta mikäli tällaisista viesteistä puuttuu postituslistan tunniste (junk), saattaa automaattivastaus mennä postituslistalle. Vastaaja vastaa vain roskapostisuodattimen läpi päässeisiin viesteihin, mutta mikäli käyttäjällä ei ole Netplazan roskapostisuodatusta, saattaa roskaposteihin vastaaminen lisätä tulevan roskapostin määrää.

Palvelunumeromme

Vaihde
08 2370 6700
info@netplaza.fi

Yritystuki
08 2370 6720
tuki@netplaza.fi

Yritysmyynti
08 2370 6760
myynti@netplaza.fi

Kuituverkkojen asiakastuki
09 6829 6010
kuituverkot@netplaza.fi

Talonettituki
09 6829 6020
tuki@talonetti.fi

Avoinna:
Arkisin 09:00 – 18:00
Lauantaisin 12:00 – 16:00

Puhelun hinta:
Normaali matkapuhelin- tai paikallisverkkomaksu.
(sis. ALV)