Talonetti-liittymän käyttöönotto

Talonetti-liittymän käyttöönotto

Tee Talonetin tilaus täyttämällä ensin käyttäjäsopimus Talonetti-liittymän tilaus -sivulta. Kytkentä käydään tekemässä kahden viikon sisällä sopimuksen tekemisestä. Kun liittymä on kytketty, saat kytkennästä kuittauksen tekstiviestillä lomakkeessa antamaasi matkapuhelinnumeroon.

Tarvittavat päätelaitteet

Riippuen taloyhtiössä käytetystä tekniikasta, saatat tarvita liittymän käyttöön erillisen päätelaitteen (=modeemi). Kaikissa Talonetti-liittymissä voit halutessasi ottaa liittymän kanssa käyttöön erillisen kytkimen/reitittimen (jakaaksesi yhteyden useammalle koneelle), tai langattoman tukiaseman.

Talonetti Ethernet-liittymä

Liittymä hyödyntää taloyhtiöön tehtyä ATK-yleiskaapelointia. Et välttämättä tarvitse liittymän käyttöönottoon mitään erillistä päätelaitetta, vaan riittää, että kytket verkkokaapelin asunnon ATK-pistokkeesta suoraan tietokoneen verkkokorttiin. Suosittelemme kuitenkin vahvasti tietoturvasyistä reitittimen käyttöönottoa.

Huom! Monissa yleiskaapeloiduissa taloissa on eteisessä (yleensä sähkökaapin yhteydessä tai vieressä) ns. välijakopiste, jossa liittymä kytketään jakamosta tulevasta liittimestä valittuun ATK-pistokkeeseen asunnossa. Jos tällainen kaappi löytyy, varmista, että myös jakamopistokkeen ja valitun rasian pistokkeen välillä on Ethernet-kaapeli.

Talonetti ADSL-liittymä

Tarvitset Talonetti ADSL-liittymän käyttöönottoon ADSL-päätelaitteen. Lähes kaikki yleisimmät Suomessa myytävät ADSL-päätelaitteet toimivat Talonetin kanssa, mutta voit halutessasi varmistaa, että päätelaite tukee RFC-1483 -protokollaa. Emme suosittele käyttämään Micro.One tai Siemens Speedstream ADSL-päätelaitteita, emmekä tarjoa tukea kyseisten laitteiden käyttäjille. Laitteiden kanssa on ollut joitakin vakavia yhteensopivuus- ja käyttöönotto-ongelmia.

Itse hankimme käyttämämme päätelaitteet Laatumikrosta, joten Oulun alueella asuville voimme suositella päätelaitteen ostamista myös heiltä. Heillä on myynnissä TP-link -merkkisiä päätelaitteita, jotka ovat laadukkaita ja toimivat suoraan asetuksillamme.

Talonetti VDSL2-liittymä

Tarvitset Talonetti-VDSL2-liittymän käyttöönottoon VDSL2-päätelaitteen. Liittymä toimii myös ADSL-päätelaitteella, mutta täyden yhteysnopeuden saamiseksi tarvitset VDSL2-päätelaitteen.

VDSL1-päätelaitteet eivät toimi VDSL2-liittymien kanssa.

Kuten Talonetti ADSL-liittymissäkin, Oulun seudulla asuville voimme suositella päätelaitteen hankkimispaikaksi Laatumikroa Oulun keskustassa, sillä Laatumikro toimittaa VDSL2-päätelaitteet Netplazallekin. Laatumikrolta hankittuihin VDSL2 -päätelaitteisiin ei tarvitse tehdä muutoksia asetuksiin vaan ne soveltuvat kätettäväksi liittymässä sellaisenaan.

Palvelunumeromme

Vaihde
08 2370 6700
info@netplaza.fi

Yritystuki
08 2370 6720
tuki@netplaza.fi

Yritysmyynti
08 2370 6760
myynti@netplaza.fi

Kuituverkkojen asiakastuki
09 6829 6010
kuituverkot@netplaza.fi

Talonettituki
09 6829 6020
tuki@talonetti.fi

Avoinna:
Arkisin 09:00 – 18:00
Lauantaisin 12:00 – 16:00

Puhelun hinta:
Normaali matkapuhelin- tai paikallisverkkomaksu.
(sis. ALV)