Webhotellin käyttöönotto

Webhotellin käyttöönotto

Verkkotunnuksen siirto

Oman verkkotunnus eli kotisivujen osoite on asiakkaan omaisuutta, ja se on mahdollista pitää palveluntarjoajaa vaihdettaessa. Joskus verkkotunnus on saatettu rekisteröidä palveluntarjoajan omiin nimiin, jolloin kannattaa vielä varmistaa oikeus kyseiseen verkkotunnukseen. Luvattomien siirtojen vaikeuttamiseksi verkkotunnusten siirtoon on lisätty suojauksia, joista myös asiakkaan on hyvä olla tietoinen.

Useimpien verkkotunnusten siirtoon tarvitaan valtuutusavain (engl. authorization key / EPP key / transfer code /. Valtuutusavaimen saat aiemmalta palveluntarjoajalta. Fi-verkkotunnusten osalta muutokset verkkotunnuksiin tekee aina välittäjä. Tarkempaa tietoa .fi -verkkotunnuksista saat Traficomin verkkosivuilta.  Lisäksi useimpien kansainvälisten verkkotunnusten suojana on ns. siirtolukitus, jonka aiempi palveluntarjoaja avaa pyynnöstä ennen siirtoa.

Netplaza huolehtii puolestasi verkkotunnusten siirron ja ylläpidon, mutta tätä varten tarvitsemme yllä mainitun valtuutusavaimen. Valtuutusavaimen voit ilmoittaa meille tilausvaiheessa tai myöhemmin.

Sivuston tunnukset

Webhotellipalvelun sopimuksen tekemisen ja tilauksen käsittelyn jälkeen avaamme webhotellin (tai virtuaalipalvelimen) ja lähetämme tunnukset sähköpostitse. Tässä vaiheessa lähetämme myös mahdollisia lisätietoja ja ohjeita koskien verkkotunnuksen siirtoa.

Saat sähköpostilla mahdollisten sähköpostitilien tunnukset, WWW-sivutilan palvelimen osoitteen, käyttäjätunnuksen ja salasanan sisällön siirtoa ja ylläpitoa varten sekä WWW-sivuston kävijätilastoon pääsyyn vaadittavat tiedot. Tietokannan tilatessasi saat myös käyttäjätunnuksen ja salasanan tietokannan käyttöönottoa varten. Tarkempi ohjeistus ja lisätietoja osoitteesta tuki@netplaza.fi.

Kotisivut siirretään palvelimelle FTP:llä (tai SFTP:llä/SCP:llä jos palveluun kuuluu SSH-yhteys). Jos WWW-sivujensi osoite ei vielä osoita palvelimellemme, tulee käyttää sähköpostissa mainittua palvelimen IP-osoitetta ftp-palvelimena. Myös sivujen toimivuus voidaan testata IP-osoitteella ennen kuin sivustosi osoite on käännetty uuteen sivutilaan. Kun sivuston oikea osoite on otettu käyttöön, käytetään sitä myös sivuston tiedostojen siirron palvelimen nimenä.

HUOM! Netplaza vastaa webhotellin eli alustan toimivuudesta. WWW-sivujen rakentaminen ja ohjelmointi, sivuaineistojen siirto ja asiakkaan tai hänen yhteistyökumppaninsa toteuttaman materiaalin toimivuus on asiakkaan ja hänen webmasterinsa vastuulla.

Sähköpostien siirtäminen

Sähköpostit kannattaa ottaa talteen nykyisen palveluntarjoajan postipalvelimelta POP3-protokollalla. Tällöin viestit ladataan vanhalta sähköpostitililtä käyttämääsi sähköpostiohjelmaan, jolloin ne ovat käytettävissä myös uuden sähköpostitilin käyttöönoton jälkeen. IMAP-protokolla ei lataa viestejä palvelimelta kokonaisuudessaan, jolloin niiden lukeminen ei välttämättä ole mahdollista palvelun lopettamisen jälkeen. Sähköpostin siirron jälkeen on kuitenkin parempi käyttää IMAP-protokollaa. IMAP-protokollaa käyttäen viestejä on mahdollista lukea usealla laitteella.

Mikäli sinulle on luotu omat tunnukset sähköpostien hallintaan (PostfixAdmin), sinulle lähetetyissä tunnuksissa on mainittu myös hallintapaneelin osoite. Kirjaudu sisään ja luo tarvittavat sähköpostilaatikot.

Palvelujen käyttöönotto

Kun verkkotunnus, kotisivut, sähköpostit ja tietokanta on saatu siirrettyä, voimme asettaa sivustosi WWW-liikenteen ja sähköpostit ohjautumaan palvelimillemme. Ohjaus alkaa toimimaan yleensä 1-24 tunnin sisällä, eli heti nimipalvelimien päivittymisen jälkeen. Tänä aikana liikenne ohjautuu joko edellisen palveluntarjoajasi palvelimelle tai uusille palvelimille. Käyttökatkoja ei kuitenkaan ole odotettavissa, kunhan molemmat palvelut ovat toiminnassa koko siirtymäajan.

Kun palveluiden siirto on valmis, voit vaihtaa sähköpostiohjelmasi käyttämään uutta postipalvelinta, käyttäjätunnusta ja salasanaa.

Palvelunumeromme

Vaihde
08 2370 6700
info@netplaza.fi

Yritystuki
08 2370 6720
tuki@netplaza.fi

Yritysmyynti
08 2370 6760
myynti@netplaza.fi

Kuituverkkojen asiakastuki
09 6829 6010
kuituverkot@netplaza.fi

Talonettituki
09 6829 6020
tuki@talonetti.fi

Avoinna:
Arkisin 09:00 – 18:00
Lauantaisin 12:00 – 16:00

Puhelun hinta:
Normaali matkapuhelin- tai paikallisverkkomaksu.
(sis. ALV)