Kaivataanko Sinun kuntaasi kuitua – nykyistä helpommin ja riskittömämmin?

Julkaistu 29/elokuu/2019 - 14:02

Toimitusjohtaja Tommi Linna on huolissaan valokuituhankkeiden huonosta maineesta ja kuntien kahtiajaosta: tietoliikenneyhteys määrittelee kunnan tulevaisuuspotentiaalin. Netplazan ja Cinian yhteisosastolla Kuntamarkkinoilla kerrotaan, miten valokuituinfra vankistaa kuntien elinvoimaa.

Suomessa on vielä muutama kunta, joissa kärvistellään parhaillaankin vaivaisella 10 megan yhteydellä: vastaavia kaupunkialueilla ei enää ole edes tarjolla. Investointihalukkuus laajakaistahankkeisiin näkyy tilastoissa muutaman vuoden viiveellä: on käynnissä kuntien kahtiajako. Toisissa bitti etenee valonnopeudella viuhuen ja luotettavasti, toisissa ruuhkissa töksähdellen.

Kuntamarkkinoiden teemana on Elinvoiman monet kasvot. Tietoliikenneyhteyden laatu näkyy niin kunnan elinvoimassa kuin kuntalaisten kasvoilla. Investointi valokuituun mahdollistaa kunnan, liiketoimintojen ja kuntalaisten elinvoimaisen kehityksen, tuottavuuden kasvun, maailmanlaajuisen verkottumisen sekä paikkariippumattoman työnteon ja asioinnin – siis koko kunnan hyvinvoinnin.

Huono tietoliikenneyhteys ajaa ahtaalle ensin kuntalaisen ja sitten koko kunnan. Mitä jos epävarmoilla mobiileilla yhteyksillä ei kykenekään jatkamaan yritystoimintaa kotikunnassa, vaan on muutettava? Kunnasta poistuu tärkeitä veronmaksajia ja arvokasta työikäistä väestöä – kenties koko perhe jättäen kouluun ja päiväkotiin tyhjiä paikkoja.

Entä jos kunnan ennaltaehkäiseviä, digitaalisia terveys- ja hyvinvointipalveluja ei voida toimittaa luotettavasti ja kustannustehokkaasti kotiin, vaan on jatkettava terveyskeskuksia ja palvelukoteja kuormittavilla toimintamalleilla? Entä jos lapset eivät saa koulun huonojen yhteyksien vuoksi tarvittavia digioppeja työllistyäkseen tulevaisuuden ammateissa?

Tietoliikenneyhteys määrittää
kunnan tulevaisuuspotentiaalin

Tietoliikenneyhteydetön kunta on tulevaisuudeton kunta. Elinvoima valuu naapurikuntiin ja kasvoille jää pelkkää apeutta. Sen sijaan hyvissä ajoin infrainvestoinnin tehneen kunnan päättäjien on helppo hymyillä.

Laajakaistahankkeita pidetään usein kalliina ja vaikeasti toteutettavina hankkeina. Netplaza haluaa romuttaa nämä ennakkoluulot ja tarjota kunnille kumppanuutta elinvoimaisen valokuituverkon saamiseen – ja kunnan elinvoiman takaamiseen.

Meiltä löydät asiantuntevan tiimin niin verkon suunnitteluun ja verkkoyhtiön perustamiseen, valokuituviestintään, markkinointiin ja myyntiin sekä rakennuttamisen suunnitteluun, kilpailutukseen ja valvontaan. Netplazalta saat myös parhaat operaattoripalvelut kuntasi kaikkiin tarpeisiin.

Netplaza käyttää valokuituverkoissa Täyskuitu®-tekniikkaa. Se tarkoittaa täyttä valokuitua rakentamisen ensimmäisistä metreistä loppusilaukseen saakka. Valokuituverkossa tietoliikennettä ei jaeta, se ei ruuhkaudu, altistu sään vaihteluille tai maantieteellisille katveille. Valokuitu mahdollistaa kapasiteetin lisäämisen vaivattomasti sekä turvallisen ja luotettavan yhteyden myös viranomaispalvelujen järjestämiseen.

Täyskuitu-tiimimme odottaa Sinua Kuntamarkkinoilla! Jos haluat kuulla kuntacaseistä, kerromme mielellämme, miten tuotamme tietoliikenneyhteydet Oulun kaupungin tarpeisiin tai vaikkapa siitä, miten Täyskuitu-kumppanuus rakentuu parhaillaan Raahessa.

Löydät meidät K-kerroksen A5-osastolta. Tulethan kuulemaan myös tietoiskujamme:

Ke 11.9. klo 11:30-11:50, tila A 3.1
Kaivataanko kuntaasi kaapelia? Näin saat valokuidun helposti ja riskittömämmin!

To 12.9. klo 11:30-11:50, tila A 3.25
Saatko, mitä tilaat? Tiedätkö, mitä saat? Netplaza ratkaisi Oulun kaupungin tietoliikennetarpeet ketterämmin ja kustannustehokkaammin.

Tommi Linna
Toimitusjohtaja
Netplaza Oy

Artikkelin kuva: Raahen Kuitu | Jäljen Jättiläinen

Uudet kirjoitukset: Blogi

Netplaza tarjoaa luotettavat konesaliyhteydet ilman kulkua julkisen internetin kautta

Konesaliyhteydet kuntoon

Konesalilla viitataan yleensä halliin tai muuhun laitetilaan, jossa on palvelinlaitteistoa tai vaikkapa...

Lue lisää
Netplazan yhteyksiin vaihtaneen ODL:n tietohallintotiimissä työskentelevät Juha Alila (vas.), Ville Korkee, Jaana Ahoranta, Keijo Kallo ja Kalle Pietilä

ODL vaihtoi kaikki yhteydet Netplazalle

Oulun Diakonissalaitoksen Säätiössä tarkasteltiin tietoliikenneyhteyksien toimivuutta ja kustannuksia syksyllä...

Lue lisää
Vasteaika vakuutti RND Worksin

Vasteaika vakuutti RND Worksin

Vantaalainen web- ja mobiilikehityksen sekä tekoälypalveluiden konsultointitalo RND Works valitsi...

Lue lisää