Lentävä Pendolino ja muita ihmeitä

Julkaistu 07/joulukuu/2015 - 08:30

Kysymys: millä yrityksellä on tarjolla Oulun paras valokuituyhteys? Vastaus ei ole Sonera tai DNA. Oikea vastaus on yritys, joka pystyy tarjoamaan näiden molempien suurten operaattoreiden kuituverkkokapasiteettia asiakkailleen. Yrityksen nimi on Netplaza. Paremman saatavuuden lisäksi Netplaza voi tarjota yhteyden halvemmalla ja paremmalla palvelulla kuin suuret operaattorit. Kuinka tämä on mahdollista?

600x600Valokuituverkosto tarkoittaa tietoyhteiskunnalle samaa kuin rautatieverkosto teollisuudelle. Suomessa on yritetty kehittää rautateille toimintamallia, jossa ”verkko-operaattori” ylläpitää rataverkostoa, ja kuljetuksista huolehtivat toisistaan riippumattomat toimijat, markkinatalouden säännöillä. Malli ei ota toimiakseen kunnolla, monestakin syystä. Raideliikenteen pyörittäminen vaatii huikean korkeita investointeja, mutta kuitenkin samoille kiskoille mahtuu rajallinen määrä junia. Yhtä aikaa vain yksi juna kerrallaan.

 

Digitaalisessa maailmassa ja valokuituverkossa tilanne on kokonaan toinen. Kuvitellaanpa junaradoille tilanne, jossa erikokoisia ja eri nopeuksilla liikkuvia junia mahtuu kiskoille samaan aikaan rajaton määrä. Lisäksi junaliikennettä saa ruveta pyörittämään kuka tahansa, jolla on siihen osaamista ja halua. Parasta palvelua matkustajille tarjoaa se yhtiö, joka ymmärtää parhaiten asiakkaan tarpeet – haluaako tämä matkustaa hitaammalla kiskobussilla edulliseen hintaan ja katsella maisemia, vai kiitää Pendoliinon tai jopa Maglev-junan nopeudella salamannopeasti perille määränpäähän. Entä paljonko kyyditettävä tarvitsee matkatavaraa: käsilaukun, polkupyörän vai kontin?

Eikä tässä vielä kaikki, jatketaan kuvittelua: edellä kuvatun rataverkoston vieressä on toinen, jonka kiskot johtavat hiukan eri paikkoihin kuin ensimmäisen. Parhaan palvelun junayhtiöllä on kalustossaan Pendolino, joka voi vauhdissa hypätä viereisille kiskoille ja jatkaa matkaansa niitä pitkin – ilman että matkustajat edes huomasivat muutosta.

Netplaza on digimaailman moderni verkko-operaattori, joka voi tarjoa asiakkaalleen juuri sellaisen verkkoyhteyden ja sillä nopeudella kuin asiakas toivoo ja tarvitsee. Meidän Pendolinomme osaa lentää.

Uudet kirjoitukset: Blogi

Pysähtyykö liiketoimintasi, jos nettiyhteytesi katkeaa? Varayhteys tuo turvaa ja jatkuvuutta yrityksen toimintaan silloin, kun pääyhteys syystä tai toisesta katkeaa

Nettiyhteys poikki ja liiketoiminta seis? – Turvaa jatkuvuus varayhteyden avulla

Kuvitellaan, että yrityksesi nettiyhteys katkeaisi: pystyisivätkö työntekijänne työskentelemään vai...

Lue lisää
Olemme listanneet blogiimme 5 tyypillistä nettiyhteyksiin liittyvää harhaluuloa, jotka saattavat olla yritysten esteenä sopivaa liittymää valitessa.

5 tyypillistä harhaluuloa yritysten nettiliittymistä

Toimiva nettiyhteys on nykyaikaisen yrityksen elinehto, sillä kaikki toiminnot ovat riippuvaisia hyvästä...

Lue lisää
Näkymiä Federation Squaren lähistöltä Australian Melbournessa

Netplazan Australian kirjeenvaihtajan kuulumiset, osa 1: etätöissä maailman toisella puolen

G’day, ja mukavaa loppusyksyä koto-Suomeen! Muutin perheeni kanssa tänne kauas Australian Melbourneen...

Lue lisää