Media ohjaa kuluttajia metsään – valokuitu varmistaa toimivat nettiyhteydet

Julkaistu 06/huhtikuu/2017 - 16:05

Kupariyhteyksien kapasiteetin on tiedetty loppuvan jo pitkään. 4G-verkoista on toivottu pelastajaa riittämättömille nettiyhteyksille, mutta huonolta näyttää. Verkkojen rakentaminen on tuskin päässyt valmiiksi, kun monin paikoin jo tuskaillaan niiden hitautta ja nopeuksien vaihtelua. Moni media tarjoaa niksipirkkamaisia ohjeita asian ratkaisuun, mutta itse ongelmaa ei ratkaista näin. Vain valokuitu varmistaa toimivat nettiyhteydet niin koteihin kuin liikerakennuksiinkin.

Vaikka 4G-verkot alkaa olla vasta valmistumaisillaan, verkot alkavat olla jo tukossa. Tilanne ei varmasti ainakaan helpota tulevaisuudessa, sillä liikennemäärät kasvavat räjähdysmäisesti. Joillakin operaattoreilla liikenne 4G-verkoissa kasvaa jopa 120 % vuodessa.

Kiinteät yhteydet ovat monin paikoin jo historiaa, kun kuparikaapeloidut puhelinverkot joko kerätään pois tai etäisyys keskukseen on niin pitkä, että DSL-tekniikalla kuparikaapeleissa ei saada riittäviä yhteyksiä.

Ei siis ihme, että monin paikoin ympäri Suomea putkahtelee esiin kommentteja, joissa valitellaan riittämättömiä nettiyhteyksiä. Langattomien verkkojen nopeudet vaihtelevat ruuhka-aikojen muutamasta megasta hiljaisempien hetkien joihinkin kymmeniin megoihin. Mainostettuja yli sadan megan nopeuksia ei nettikeskustelujen mittaustuloksissa näy käytännössä lainkaan.

Moni media, viimeksi Mikrobitti (5.4.2017, Pätkiikö kodin laajakaistayhteys? Tässä neljä keinoa) on käsitellyt asiaa. Jutun aloituksessa todetaan ihan oikein, että ”Varma nettiyhteys on nykyisin yhtä tärkeää kuin hanasta tuleva vesi. Katkeileva tai pahasti hidasteleva netti on ongelma, jos striimatut elokuvat pätkivät, musiikki taukoaa eikä edes surffailu aina suju sukkelasti.”

Mutta kun ongelmaa ruvetaan ratkaisemaan, asiakkaille tarjotaan vaihtoehdoksi monenlaista härpäkettä, jolla

Riittämättömät nettiyhteydet a

Uudet kirjoitukset: Blogi

Työntekijän tyytyväisyys heijastuu myös asiakkaan tyytyväisyyteen

Netplazalle jälleen kerran erinomaiset arvosanat asiakas- ja työntekijätyytyväisyyskyselyissä

Työntekijän tyytyväisyys heijastuu myös asiakkaan tyytyväisyyteen. Näin voimme todeta katsellessamme Netplazan...

Lue lisää
Kuva Canberran Telstra-tornista. Vuoret pensaspalojen savun peitossa.

Netplazan Australian kirjeenvaihtajan kuulumiset, osa 2: joulun viettoa keskikesällä

Netplazan virallinen Australian kirjeenvaihtaja, verkkoasiantuntija Matti Honkala kertoo toisessa matkaraportissaan,...

Lue lisää
Pysähtyykö liiketoimintasi, jos nettiyhteytesi katkeaa? Varayhteys tuo turvaa ja jatkuvuutta yrityksen toimintaan silloin, kun pääyhteys syystä tai toisesta katkeaa

Nettiyhteys poikki ja liiketoiminta seis? – Turvaa jatkuvuus varayhteyden avulla

Kuvitellaan, että yrityksesi nettiyhteys katkeaisi: pystyisivätkö työntekijänne työskentelemään vai...

Lue lisää