Pakkasmarja otti digiloikan huippunopean nettiyhteyden avulla

Julkaistu 22/tammikuu/2020 - 13:23

Mihin yritykset tarvitsevat tänä päivänä nopeaa ja luotettavaa nettiyhteyttä? Lyhyesti vastattuna: kehittääkseen toimintaansa, jotta ne voivat palvella asiakkaitaan entistä paremmin ja pärjätä toimialansa kilpailussa.

Hyvä esimerkki yrityksestä, jossa digitalisaation mahdollisuudet liiketoiminnalle on tunnistettu ja sisäistetty, on Suonenjoella toimiva marjayritys Pakkasmarja. Pakkasmarjalla ei ole jääty pätkivien ja hitaiden nettiyhteyksien varaan, vaan yritys on hankkinut käyttöönsä yritysliittymän, jonka avulla se voi kehittää prosessejaan ja palveluitaan nykypäivän tarpeisiin.

Räätälöity liittymä juuri oman yrityksen tarpeisiin

Vuonna 1982 perustettu Pakkasmarja tekee suomalaisille kuluttajille ja ruoka-alan toimijoille marjatuotteita kotimaisista marjoista. Yritys työllistää ympäri vuoden 25 henkeä ja satokauden aikana noin 40 työntekijää. Sopimusviljelijöitä Pakkasmarjalla on noin 300.

Yrityksen toimitiloihin rakennettu valokuituyhteys oli jo aikaisemmin mahdollistanut tiettyjen yrityksen toimintojen siirtämisen nettiin, mutta kun yrityksessä alettiin kaivata entistä nopeampaa yhteyttä, ei isoilta kotimaisilta operaattoreilta yllättäen kuulunutkaan tarjouksia. Tässä kohtaa kuvioihin astui Netplaza, joka teki Pakkasmarjalle tarjouksen Pro-yritysliittymästään.

Erityisen tyytyväinen Pakkasmarjan toimitusjohtaja Matti Leinonen on ollut siihen, että Netplazan kanssa solmittu sopimus on räätälöity heidän tarpeisiinsa:

– ­Jos otan esimerkiksi isot operaattorit niin heillä on vakioehdot ja ne ovat siinä. Ei siinä ole mitään keskusteltavaa. Mutta Netplazan kanssa me pystyttiin keskustelemaan asioista ja muuttamaan muutamaa asiaa sopimuksessa meidän toiveiden mukaisesti.

Yhteyden nopeudella on merkitystä

Operaattorivaihdoksen myötä Pakkasmarjan nettiyhteyden nopeus kasvoi merkittävästi ja yritys pystyi siirtämään kaikki palvelimensa pilveen. Muutos mahdollisti myös sen, että Pakkasmarja on pystynyt ja pystyy kumppaniensa avulla kehittämään omaa digitaalista ympäristöään ja sisäistä infraansa aivan uudella tavalla. Yrityksessä on vahva tahtotila opetella erilaisten digityökalujen käyttöä ja ottaa digitalisaation mahdollisuuksista kaikki irti.

Nopeiden yhteyksien avulla Pakkasmarjalla hoidetaan myös yhteydenpitoa eri yhteistyökumppaneihin:

– Me käydään nykyään todella paljon videopalavereita. Siinä säästetään itseämme, luontoa ja rahaakin samalla, kun ei juosta kaikkien asioiden perässä ympäri maailmaa.

Mistä tunnistaa hyvän yritysliittymän?

– Yhteyden kanssa on mennyt todella hyvin. Ei ole ollut mitään haasteita, eikä niitä tarvitakaan, kuvailee toimitusjohtaja Matti Leinonen Netplazan toimittamaa nettiyhteyttä.

Hyvän nettiliittymän tunnistaakin yleensä siitä, että se on yrityksen arjessa täysin huomaamaton. Eikä jatkuvaa yhteydenpitoakaan asiakkaan ja liittymän toimittajan välillä tarvita, kun yhteys toimii luotettavasti ja liittymäsopimus on sellainen, johon asiakas on aidosti tyytyväinen.

Tutustu myös muihin asiakastarinoihimme:

  • Toimivat internetyhteydet ovat UKI Arkkitehtien työn edellytys. Lue tarina.
  • Nestor Cables arvostaa toimintavarmoja tietoliikenneyhteyksiä. Lue tarina.
  • Finavia valitsi Netplazan kumppanikseen Pohjolan parhaisiin yhteyksiin. Lue tarina.

Voisimmeko olla avuksi? Haluaisitko päivittää nykyisen liittymänne nopeampaan? Laita meille viestiä osoitteeseen myynti@netplaza.fi niin katsotaan yhdessä, millainen ratkaisu sopisi parhaiten juuri teidän yrityksen tarpeisiin.

Uudet kirjoitukset: Blogi

Netplaza tarjoaa luotettavat konesaliyhteydet ilman kulkua julkisen internetin kautta

Konesaliyhteydet kuntoon

Konesalilla viitataan yleensä halliin tai muuhun laitetilaan, jossa on palvelinlaitteistoa tai vaikkapa...

Lue lisää
Netplazan yhteyksiin vaihtaneen ODL:n tietohallintotiimissä työskentelevät Juha Alila (vas.), Ville Korkee, Jaana Ahoranta, Keijo Kallo ja Kalle Pietilä

ODL vaihtoi kaikki yhteydet Netplazalle

Oulun Diakonissalaitoksen Säätiössä tarkasteltiin tietoliikenneyhteyksien toimivuutta ja kustannuksia syksyllä...

Lue lisää
Vasteaika vakuutti RND Worksin

Vasteaika vakuutti RND Worksin

Vantaalainen web- ja mobiilikehityksen sekä tekoälypalveluiden konsultointitalo RND Works valitsi...

Lue lisää