Seutunetti-liittymien ominaisuudet

Liittymät

Pääsääntöisesti seutuverkkojen käyttäjien kuitupäätelaitteena on reititin (router), jonka kuituportti on kytketty seutuverkon valokuituun ja sitä kautta internetiin. Reititin varaa yhden julkisen IP-osoitteen. Reitittimessä on yleensä NAT-toiminto, jolloin reitittimeen kytketyt kotiverkon laitteet (tietokoneet, mobiililaitteet, pelikonsolit, IPTV-laitteet, TV-laitteet jne.) ovat piilossa eivätkä ne varaa julkisia IP-osoitteita. Sisäverkossa olevien laitteiden määrää ei ole rajoitettu. Seutuverkkojen valokuituliittymien internetpalveluun sisältyy maksimissaan 5 kpl julkisia IP-osoitteita.

IPTV-palvelu

Osaan valokuituliittymien palvelusopimuksista sisältyy IPTV-palvelu, jonka tuottaa Maxivision. Liittymään sisältyy veloituksetta Maxivisionin Peruspalvelu. Lisätietoja palvelun käyttöönotosta löytyy seutuverkkojen omilta nettisivuilta. Palveluun voi halutessaan tilata maksullisia kanavapaketteja ja lisäpalveluita (esim. Tallennuspalvelu) suoraan Maxivisionilta asiakkaan omien my.maxivision.fi -sivujen kautta.

Linkkejä