Asiakkaat, asiakasverkot ja media ovat ottaneet liittymien suorituskyvyn noston ilolla vastaan

Julkaistu 08/huhtikuu/2020 - 16:35

Netplaza nosti perjantaina 3.4. yli 17 000 kuluttajaliittymän suorituskyvyn 500 megaan. Netplazassa puhutaan koronatalkoista: kriisin hetkellä on yhteiskuntavastuun mukaista kantaa oma korsi kekoon ja olla mukana auttamassa.

Koronakriisi on vienyt historiallisen paljon yhteiskunnallisia toimintoja verkkoon, mikä samalla on konkretisoinut Suomessa vallitsevaa digiepätasa-arvoa. Kaikilla ei ole kotona riittävän toimintavarmaa yhteyttä, jolla etäosallistuminen mahdollistuu ongelmitta.

Netplaza ainoa operaattori koronatalkoissa

Tietääksemme Netplaza on edelleen ainoa tietoliikenneoperaattori Suomessa, joka on asiakkaille maksuttomalla nopeudennostolla osallistunut koronakriisin selättämiseen. Infrayhtiöistä jo useampi sähköyhtiö on alentanut siirtohintoja ja haastanut muita toimijoita mukaan yhteiskuntavastuulliseen toimintaan.

17 000 kuluttajaliittymää, joiden suorituskykyä nostettiin, sijaitsevat ympäri Suomea 25 Netplazan asiakasverkkoyhtiön alueella pohjoisimmasta Lapista Kouvolaan ja Raumalle.

Savon Kuitu on rakentanut valokuituyhteyksiä Pohjois-Savossa jo 11 kuntaan. Savon Kuidun myynti- ja markkinointipäällikkö Kati Markkanen on saanut asiakkailta tempauksesta hyvää palautetta.

– Ennen kaikkeahan tämä on hyvä ele asiakkaille ja hyvää promoa valokuidun puolesta. Nyt kaikki markkinointipuheet punnitaan, kun ihmiset itse näkevät, että kunnon yhteydet tarvitaan, jotta voi toimia täysillä tässä poikkeustilanteessa ja myös tulevaisuudessa. Asiakkaat ovatkin olleet varsin innoissaan uudesta nopeudesta ja olemme saaneet yhteydenottoja ja kiitoksia siitä, että nyt ei ainakaan lopu tehot, vaikka koko perhe on yhtä aikaa kotona etätyöskentelemässä ja -opiskelemassa.

Savon Kuidun asiakas Kauno Voutilainen Maaningalta soitti heti nopeudennostopäivänä Savon Kuituun kiittääkseen.

– Olen Savonia-ammattikorkeakoulun opettaja ja tällä hetkellä opetan sekä opiskelijoita että hankkeiden osallistujia etänä työturvasta tulityön teoriaan. Langoilla on tällä hetkellä joku muukin kuin yksi pääkouluttaja, eikä ole kahta sanaa, etteikö valokuitu toimisi hyvin. Muuten olisi täällä maalla hankalaa, mobiilin varassa, yhtä edestakaisin sahaamista.

Tempaus sai paljon positiivista kiitosta myös sosiaalisen median eri kanavissa:

Eri asiakasverkkojen asiakkaat ovatkin nopeudennostoa koskevissa kiitoksissa kertoneet poikkeuksellisen kovasta kaistankulutuksesta, johon poikkeusaika on johtanut. Kaikki perheenjäsenet ovat kotona ja laitteita on samanaikaisesti yhdistettynä verkkoon useita, jopa lähes kymmenen.

Myös media on noteerannut Netplazan koronatalkoot Pohjois-Karjalasta Pohjois-Pohjanmaalle saakka. Yle noteerasi nopeuksien noston heti ensimmäisenä päivänä:

”Valokuituverkkojen tietoliikennenopeudet nousevat ainakin kolmentoista Pohjois-Pohjanmaan kunnan alueella koronaepidemian aiheuttaman poikkeustilan ajaksi. Palveluoperaattori Netplaza nostaa laajakaistanopeuksia yli kaksinkertaiseksi paikallisten verkkotoimijoiden alueilla. Nopeus on tästä päivästä lähtien 500 megabittiä sekunnissa sadan tai kahdensadan sijaan.”

Netplaza toivoo, että omalla tempauksellaan se herättelee koko suomalaista yhteiskuntaa keskustelemaan tietoliikenneinfran merkityksestä Suomen toimintavarmuudelle. Netplazan oman brändin mukainen arvolupaus asiakkaille on: ”Luotettavat yhteydet, ensiluokkainen palvelu.” Netplazassa nähdään, että erityisesti kriisin aikana on tärkeää lunastaa asiakkaille annetut lupaukset ja jopa ylittää ne.

Suorituskyvyn nosto koskee kuluttajaliittymiä Netplazan kaikissa asiakasverkoissa. Asiakasverkot ovat Hollolan Valokuitu, Iisiverkko (Ii), Ilonet (Ilomantsi), Jokiverkko (Sievi, Merijärvi ja Alavieska), Kaakamon Tietoverkko (Tornio), Kairan Kuitu (Pudasjärvi ja Taivalkoski), Kuitu16 (Hausjärvi), Kymijoen kyläkuitu (Kouvola, Iitti ja Hamina), Nivalan Kuitu, Verkko-osuuskunta Oulun Seudun laajakaista (Oulu, Kempele ja Muhos), Pielisverkko (Lieksa ja Nurmes), PyhäKuitu (Pyhäjoki), PyhäNet (Pyhäjärvi, Kärsämäki, Haapajärvi ja Reisjärvi), Raahen Kuitu, Ranuan Infra, Rauman Energia, Savon Kuitu (Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Siilinjärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Vesanto), Siikajoen Kuitu, Siikaverkko (Siikalatva ja Pyhäntä), Tervolan Palveluverkot, Tähtikuitu (Sodankylä), Utakuitu (Utajärvi) sekä Verkko-osuuskunta Ylläksen laajakaista (Äkäslompolo).

Uudet kirjoitukset: Uutiset

Netplaza siirtyy Cinia-brändin alle 3.5.2021 alkaen

Olemme vuonna 2018 tapahtuneen yrityskaupan myötä integroituneet asteittain emoyhtiöömme Ciniaan. Nyt myös...

Lue lisää

Netplazan asiointikanavat löytyvät jatkossa Cinian verkkopalvelusta

Cinia on viime vuosina kasvanut, kehittänyt ja monipuolistanut palveluitaan merkittävästi sekä oman...

Lue lisää

Netplaza avasi uuden toimipisteen Kuopioon

Jalkautumisemme Kuopioon on tänä syksynä kulminoitunut uuden toimipisteen avaamiseen. Palvelemme nyt Savon seudun...

Lue lisää