Asunto-osakeyhtiö Oulun Loiste on Pohjois-Suomen nopein taloyhtiö

Julkaistu 29/marraskuu/2018 - 07:56

Netplaza toimittaa gigan tietoliikenneyhteyden kaikkiin asuntoihin. Toteutus on Netplazan Talonetti-toteutuksista nopein.

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jukka Haikala puhkuu intoa kertoessaan, miten asunto-osakeyhtiö Oulun Loisteessa päädyttiin hankkimaan gigainen tietoliikenneyhteys taloyhtiön kaikkiin asuntoihin. Hallituksen näkemys oli yksimielinen: poikkeuksellisen nopea netti toisi kilpailuetua vuokramarkkinoilla ja kustannushyötyjä asukkaille sekä osakkeenomistajille.
– Moni asukas on tähän mennessä joutunut tekemään itse kalliita sopimuksia nopeammista liittymistä. Meillä koettiin, että taloyhtiö, jossa on muita nopeammat yhteydet tarjolla erottuu ja houkuttaa vuokraamaan esimerkiksi työsuhdeasunnon vaikkapa yliopiston, VTT:n tai teknologiayritysten tarpeisiin.

Taloyhtiössä nähdään, että huippunopea yhteys on kustannustehokas tapa tuottaa lisäarvoa vuokralaisille ja omistajille, mutta on taloyhtiölläkin käyttöä uusille liittymille.
– Merkittävää on, että meillä ollaan ottamassa käyttöön toistakymmentä valvontakameraa, joiden tuottama kuva siirtyy Linnanmaalta muualla sijaitsevaan vartiointiliikkeen valvomoon; tällaista vauhtia videokuva ei ole liikahtanut koskaan. Meillä tämä on siis myös osa kiinteistön turvallisuuteen investoimista, joka on yksi taloyhtiön strategisista painopisteistä.

Haikala kiittelee hankintaprosessin helppoudesta sekä tulevaisuuteen suuntautunutta taloyhtiön hallitusta että Netplazaa huiman kehitystavoitteen täyttämisestä.
-Hallituksen yksimielisen päätöksen jälkeen laitoimme hankinnan kilpailutukseen. Netplazaan oli helppo päätyä, sillä kukaan muu ei tarjonnut mitään vastaavaa. Ero oli suuri, sillä meille tarjottiin muun muassa tietoliikenneyhteyttä 10 megan nopeudella: Netplazalta saimme symmetrisen yhteyden gigan nopeudella 135 asuntoon.

Nopeutta maltillisilla
kustannuksilla

Netplazan avainasiakaspäällikkö Jukka Kontula on ilahtunut taloyhtiön valveutuneisuudesta.
-Tämä on meidän Talonetti-toteutuksistamme nopein. Vaikka yhteyden nopeudessa siirryttiin kerralla ihan uudelle tasolle, kokonaiskustannukset taloyhtiölle ovat kuitenkin hyvin maltilliset. Kuukausihinnassa asuntoa kohti päästiin alle kymppiin, Kontula laskee.
Kontula toivookin nopeiden tietoliikenneyhteyksien lisääntyvän taloyhtiöissä nyt, kun valokuituverkot alkavat löytymään jo kaikista suurimmista taloyhtiöistä. Nopeudessa on turha säästellä, jos ei se vaikuta merkittävästi kustannuksiin.

Haikala on selvillä myös hankinnan valtakunnallisesta merkityksestä.
-On kyse tosi merkittävästä päänavauksesta; tiettävästi vain Leppävaarasta löytyy vastaava tapaus, jossa koko taloyhtiöön olisi kerralla hankittu ja saatu gigan yhteydet. Suomen Kiinteistöliiton mukaan asia on hyvin ajankohtainen; taloyhtiöiden digivalmiuksia selvitellään paraikaa, mutta gigaisen yhteyden saaminen niihin ei ole mikään itsestäänselvyys.

Lisätietoja huippunopeasta yhteistyöstä:
As Oy Oulun Loiste, Jukka Haikala, hallituksen pj, 050 467 0540
Netplaza Oy, Jukka Kontula, avainasiakaspäällikkö, 040 592 4564

Uudet kirjoitukset: Uutiset

Valokuituyhteyden suorituskyvyn nostokampanja päättyy: moni tarvitsee uudessa normaalissa enemmän kaistaa

Netplaza nosti huhtikuussa yli 17 000 kuluttajaliittymän suorituskyvyn vähintään 500/500 Mbps nopeuteen....

Lue lisää

Laitetaan hyvä kiertämään – Cinia-Netplaza mukana Pahimman yli -kampanjassa

Koronaviruksen aiheuttama epidemia heikentää monen perheen toimeentuloa. Kipeimmin vaikutukset näkyvät...

Lue lisää
Netplaza satsaa ketteriin digityökaluihin, jotta valokuitu-urakat etenevät myös poikkeusaikana

Netplaza satsaa ketteriin digityökaluihin, jotta valokuitu-urakat etenevät myös poikkeusaikana

Normaalioloissa valokuidun rakentamista ja asentamista edeltää kiinteistökäynti asiakkaan luona. Käynnin aikana...

Lue lisää