Ilomantsilainen Ilonet Oy Netplazan asiakkaaksi: ”Saimme aktiivisen yhteistyökumppanin”

Julkaistu 07/joulukuu/2018 - 07:53

Marraskuun ensimmäisenä päivänä Ilonet Oy:n 1200 asiakasta siirtyi Netplazan tuottamien internetpalvelujen piiriin.

Vuonna 2013 toimintansa aloittaneen Ilonetin palvelusopimus oli päättymässä lokakuun lopussa.
– Hyvissä ajoin keväällä ryhdyimme kilpailuttamaan ja vertailemaan palvelun tuottajia, kertoo Ilonet Oy:n osa-aikainen toimitusjohtaja Markku Lappalainen.

Vertailussa ratkaisevina tekijöinä Netplazan eduksi olivat hinnoittelu ja ratkaisuhakuinen kumppanuus. Syntyneen sopimuksen perusteella oli mahdollista saada asiakashintaa hieman pienemmäksi. Samalla asiakkaat saavat valinnanvapauden tallentamisen ottamiseen ja vapaa-ajan asuntojen palvelutuotteeseen.

Palveluntarjoajan valinnassa yritettiin kurkistella myös tulevaisuuden kristallipalloon. Ilonetille on olennaista, että nykyiset asiakkaat pysyvät palvelujen käyttäjinä ja passiivisia liittymiä saadaan aktiivisiksi.

Ilonet Oy:n palvelukoordinaattori Heidi Hassinen sanoo saaneensa kumppanikseen Netplazan osaajat, jotka ovat ottaneet työn alle kaikki kehitysehdotukset.

– Valokuidun toimintavarmuuden lisäksi hyvää asiakaspalvelua pidetään tärkeänä, asiakkaiden ongelmille pitää saada ratkaisu. Parhaiten pystymme kilpailemaan sillä, että asiakasta kuullaan heti. Häntä ei pompotella eikä pidetä jonossa.

Taloyhtiöissä
iso potentiaali

Ilomantsin kunnan alueella olevissa taloyhtiöissä on iso potentiaali.  Ilonet, Netplaza ja Maxivison ovat tehneet tarjouksia taloyhtiölle, jotta yhtiökokous päättäisi tehdä kaikki asunnot kattavan sopimuksen.

Tammikuussa käynnistyy 21 taloyhtiön huoneistojen kytkeminen. Potentiaalia on isompaankin määrään Ilomantsissa.

– Tällöin huippunopean liittymän kuukausihinta liitetään yhtiövastikkeeseen eikä asukkaiden tarvitse hankkia liittymiä ja yhteyksiä itse.

Hassinen kiittelee Netplazan palvelualttiutta ja joustavuutta juuri uusien asioiden tullessa työlistalle. Ehdotuksia ei tyrmätä, vaan niiden mahdollisuuksia ruvetaan heti selvittämään ja työstämään. Ruusuja saa erityisesti Netplazan Jarno Laitinen, joka on toiminut yhteyshenkilönä Ilonetin suuntaan.

– Netplaza näkee asioiden edistymisessä kummankin edun. Tällaista avointa ja eteenpäin menevää yhteistyötä Ilonet ja sen asiakkaat kaipaavat.

Ilomantsin kilpailuetu
hyvissä yhteyksissä

Ilomantsilaisilla yrityksillä on jo nyt paljon kuluttajaliittymiä käytössä.

– On tärkeää tehdä kampanjoita yrityksille, jotta heillä on riittävästi tietoa, mikä on kuluttaja- ja yritysliittymän ero.

Ilomantsissa on paikkakunnan kokoon nähden myös paljon teollisia yrityksiä mm. kaivos- ja kiviteollisuutta, useita konepajateollisuuden yrityksiä sekä energiatuotantoa. Hyvät yhteydet ovat kilpailuvaltti, jolla on merkitystä yritysten miettiessä laajentumistaan ja sijoittumistaan.

Maa- ja metsätalousalan yrityksille on tärkeä saada EU-tuki-ilmoitukset, veroilmoitukset ja pankkiyhteydet toimiviksi nopeasti digitalisoituvassa yhteiskunnassa.

Erottumiskyky on Hassisen mielestä erityisen tärkeää. Kaupungeista tulevat vapaa-ajan asukkaat eivät meinaa aina uskoa, että syrjäisimpäänkin Ilomantsin kolkkaan saa 100 megan yhteydet, vaikka mökille.

– Mutta siihenkään ei pidä tyytyä, vaan tuoda nopealla tahdilla asiakkaalle 500 megan ja gigankin yhteydet tarjolle: me haluamme olla edelläkävijöitä, tulevaisuuden tekijöitä ja näyttää todellinen ero langattomiin ratkaisuihin verrattuna, Hassinen ja Lappalainen toteavat päättäväisinä.

Lisätietoja yhteistyöstä:

Ilonet Oy, palvelukoordinaattori Heidi Hassinen, 050 304 0440
Netplaza Oy, toimitusjohtaja Tommi Linna, 044 5577 555

Netplazan Jarno Laitinen sekä Ilonetin Heidi Hassinen ja Markku Lappalainen iloitsevat uudesta yhteistyöstä.

Uudet kirjoitukset: Uutiset

Netplaza avasi uuden toimipisteen Kuopioon

Jalkautumisemme Kuopioon on tänä syksynä kulminoitunut uuden toimipisteen avaamiseen. Palvelemme nyt Savon seudun...

Lue lisää

Koillisväylän merikaapelihanke vahvistuu: Cinialle uusia kumppaneita Japanista, Norjasta ja Suomesta

Netplazan emoyhtiö Cinia Oy tiedottaa Koillisväylän merikaapelihankkeen etenemisestä: Cinia Oy valmistelee...

Lue lisää

Valokuituyhteyden suorituskyvyn nostokampanja päättyy: moni tarvitsee uudessa normaalissa enemmän kaistaa

Netplaza nosti huhtikuussa yli 17 000 kuluttajaliittymän suorituskyvyn vähintään 500/500 Mbps nopeuteen....

Lue lisää