Koillisväylän merikaapelihanke vahvistuu: Cinialle uusia kumppaneita Japanista, Norjasta ja Suomesta

Julkaistu 29/syyskuu/2020 - 09:00

Netplazan emoyhtiö Cinia Oy tiedottaa Koillisväylän merikaapelihankkeen etenemisestä:

Cinia Oy valmistelee Cinia-allianssin nimissä ja yhteistyössä MegaFonin kanssa Koillisväylän Arctic Connect -kaapelihanketta, minkä tavoitteena on rakentaa ensimmäinen arktisen alueen merikaapeli tietoliikenteelle Euroopan ja Aasian välille.

”Arctic Connect on aidosti kansainvälinen hanke ja mahdollisuus. Olemme Cinialla erittäin tyytyväisiä sen herättämästä laajasta kansainvälisestä kiinnostuksesta. Toivotan uudet kumppanimme Japanista, Norjasta ja Suomesta lämpimästi tervetulleiksi Cinia-allianssiin”, sanoo Cinian toimitusjohtaja Ari-Jussi Knaapila.

Cinia-allianssi koostuu pohjoismaisista ja japanilaisista osapuolista. Japanissa johtavaksi kumppaniksi on tullut monikansallinen Sojitz Corporation. Muut japanilaiset kumppanit ovat Atago Corporation, Crypton Future Media Inc., Hokkaido Electric Power Co. Ltd., Optage Inc. ja Sakura Internet Inc.

Norjalaisen yhteistyön johtavana kumppania toimii Cinia-allianssia varten perustettu Bredbåndsfylket Arctic Link AS, johon kuuluvat Bredbåndsfylket AS, Ishavslink AS ja Sør-Varanger Utvikling.

Cinia-allianssia johtaa Cinia Oy, jonka kumppaneita Suomessa ovat C-Fiber Hanko Oy, Pietarsaaren Seudun Puhelin Oy, Lapit Oy, Napapiirin Energia ja Vesi Oy sekä Rovaniemen Kehitys Oy.

”Uudella Arctic Connect -yhteydellä on valtava positiivinen vaikutus arktisen alueen kehitykseen. Merikaapeli ei kasvata ainoastaan arktisen alueen tietoliikennetoimintaa, vaan se luo koko arktiselle alueelle uusia liiketoimintamahdollisuuksia muun muassa uusilla toimialoilla ja tutkimuksen parissa sekä tarjoaa alueen ihmisille turvallisia ja luotettavia yhteyksiä”, kertoo Bredbåndsfylketin toimitusjohtaja Dag-Kjetil Hansen.

Kansainvälinen talous on yhä vahvemmin riippuvainen mannerten välisistä tietoliikenneyhteyksistä. Koillisväylän yli 10 000 kilometrin mittainen merikaapeli Arctic Connect tarjoaa täysin uuden reitin Euroopan ja Aasian välille. Se täydentää ja varmistaa nykyisiä tietoliikenneyhteyksiä ja sen myötä verkon toimintavarmuus kasvaa. Uusi kaapelireitti edistää lisäksi arktisen alueen kehittymistä.

Uudet kirjoitukset: Uutiset

Netplazan asiointikanavat löytyvät jatkossa Cinian verkkopalvelusta

Cinia on viime vuosina kasvanut, kehittänyt ja monipuolistanut palveluitaan merkittävästi sekä oman...

Lue lisää

Netplaza avasi uuden toimipisteen Kuopioon

Jalkautumisemme Kuopioon on tänä syksynä kulminoitunut uuden toimipisteen avaamiseen. Palvelemme nyt Savon seudun...

Lue lisää

Valokuituyhteyden suorituskyvyn nostokampanja päättyy: moni tarvitsee uudessa normaalissa enemmän kaistaa

Netplaza nosti huhtikuussa yli 17 000 kuluttajaliittymän suorituskyvyn vähintään 500/500 Mbps nopeuteen....

Lue lisää