Netplaza kisaa TrafiComin valtakunnallisesta yhteisrakentamispalkinnosta

Julkaistu 22/toukokuu/2019 - 07:55

TrafiComilla on käynnissä valtakunnallinen kilpailu, jossa etsitään Vuoden 2019 yhteisrakentamistekoa. Reisjärven valokuituhanke on mukana kilpailussa R-Netin, Netplazan ja Elenian yhteishankkeena.

Yhteisrakentamiskilpailussa etsitään uusia toimintatapoja, joilla maaurakointia vaativien infratöiden yhteensovittaminen eri toimijoiden kesken helpottuisi ja yleistyisi. Kilpailuun ilmoitettiin 21 hanketta: voittaja julkistetaan marraskuussa.

Reisjärven hanketta koskevassa hakemuksessa kerrotaan, että kunnassa puhutaan Reisjärven ihmeestä: valokuitupeitto on hankealueilla poikkeuksellisen korkea, jopa 80- 90%.

Tilausaktiivisuuteen on myötävaikuttanut yhteisrakentaminen Elenian kanssa: suuri sähköyhtiö tekee aitoa yhteistyötä pienen valokuitutoimijan, R-Netin kanssa. Netplazalla on hankkeessa kokonaisvaltainen rooli verkon suunnittelusta myyntiin ja markkinointiin sekä valvonnasta projektin johtamiseen.

Elenia on ottanut yhteishankkeessa linjan, jossa valokuitua myydään asiakkaalle sähkölinjojen maakaapeloinnin varmistajana: erityisesti maatilat ovat kiinnostuneet tilan kokonaisvaltaisen toimintavarmuuden lisäämisestä.

– Hankkeessa jokainen rakennusmetri on sovitettu yhteen valokuidun ja sähkön osalta niin pitkälle, kun se on teknisesti mahdollista. Reisjärvellä valokuituverkkoa on rakennettu 72 kilometriä, joissa yhteiskaivantoa sähköverkon kanssa on 59 kilometriä, yhteisrakentamisprosentiksi muodostuu 82. Näin suuriin yhteiskaivantoprosentteihin päästään vain kun suunnitelmat yhteensovitetaan ajoissa, maastokatselmukset tehdään ennen rakentamisen aloittamista ja kun toimijoiden välillä on aito yhteisrakentamishalu, josta molemmat hyötyvät, kertoo Netplazan liiketoiminnan kehitysjohtaja Hanne Nivala.

Hyvin suunniteltu kilpailutus luo edellytykset kustannustehokkaalle hinnalle: myös tämä vaatii hyvin tehtyjä yhteisvalmisteluja.

– Saavutettuina etuina on myös asiakaslähtöisyys, kun infratyöt tontilla tapahtuvat samanaikaisesti sen sijaan, että pihaa myllättäisiin useina vuosina peräkkäin, summaa R-Netin toimitusjohtaja Sami Puputti.

Yhteisrakentaminen Reisjärvellä jatkuu tänä keväänä ja on jo käynnistynyt useilla alueilla.

Uudet kirjoitukset: Uutiset

Netplazan kuituhankkeet etenevät

Netplaza on vuoden ajan tarjonnut kuituyhtiöille operaattoripalvelun lisäksi kokonaisvaltaista...

Lue lisää

Netplaza keskeisessä roolissa myös Siikajoen valokuituhankkeessa

Nivalan, Pyhäjoen, Raahen ja Reisjärven hankkeiden lisäksi Netplazalla on merkittävä rooli myös Siikajoen...

Lue lisää

Netplaza esport-kummiksi: Haluamme torjua eriarvoistumista

Usein otsikoissa näkyy huoli siitä, miten digitalisaation ja erityisesti pelaamisen pelätään syrjäyttävän...

Lue lisää