Netplaza toimittaa sukkelat yhteydet Rauman Energian valokuituasiakkaille

Julkaistu 08/huhtikuu/2019 - 09:42

Rauman Energia ja Netplaza solmivat yhteistyösopimuksen.

Rauman Energia haluaa varmistaa, että Rauma on valmis tulevaisuutta varten, ja että arki toimii. Paikallinen energiayhtiö tuo markkinoille Sukkelan, nopean ja aidon valokuituyhteyden, joka varmistaa kotitalouksien tietoliikenneyhteyksien toimivuuden nyt ja jatkossa. Tähän asti valokuidun saatavuus Raumalla on ollut vähäistä.

Rauman Energia on rakentanut viestiverkkoa omaa käyttöä varten jo 80-luvulta asti ja kuparikaapelit on vaihdettu valokuituun vuosituhannen vaihteessa.

-On hienoa, että voimme tuoda valokuituverkkomme nyt raumalaisten saataville. Meillä on valokuituverkkoa jo nyt 350 kilometriä ja sitä todella kannattaa hyödyntää, koska tulevaisuuden yhteiskunta ja palvelut rakentuvat yhä vahvemmin digitaalisten palveluiden varaan. Rauman Energia haluaa toimia Rauman parhaaksi, Rauman Energian toimitusjohtaja Marko Haapala sanoo.

Valokuitu on teknisesti ylivoimainen tiedonsiirtotekniikka, joka riittää kotitalouden kaikkiin tarpeisiin. Kapasiteetti on lähes rajaton ja yhteys toimii ilman perinteisten tekniikoiden viiveitä. Tulevaisuuden yhteyden vaatimustaso on 1 tai jopa 10 gigaa, ja tämä ei onnistu ilman aitoa valokuitua.

Rauman Energian valokuitutuotteen nimi, Sukkela, löytyi nimikilpailun tuloksena. Raumalaiset innostuivat ehdottamaan satoja nimiä.

-Sukkela on mukavan raumalainen nimi, jolla on tällä seudulla kahdenlaista merkitystä. Yleisesti sukkeluus on sujuvuutta ja vikkelyyttä, mutta Raumalla se merkitsee myös erikoista ja omituista. Olkoon tuotteemme kaikin puolin sukkela, Haapala naurahtaa.

Rauman Energia on solminut operaattoripalveluihin liittyen yhteistyösopimuksen Netplazan kanssa. Toimitusjohtaja Tommi Linna on alkavasta yhteistyöstä innostunut.

– Rauman Energia on oman alueen kehittämiseen sitoutunut toimija: valokuidun tarjoaminen asukkaille ja yrityksille voi merkittävästi lisätä kaupungin vetovoimaa ja kilpailukykyä sekä toimia alueellisena erottautumistekijänä, Linna visioi yhteistyön vaikuttavuutta.

Lisätietoja:
Rauman Energia Oy, toimitusjohtaja Marko Haapala, 02 837 781
Netplaza Oy, toimitusjohtaja Tommi Linna, 044 5577 555


Rauman Energiakonserni on Rauman kaupungin 100 % omistama ja se tuottaa laadukkaita energiatuotteita ja -palveluja kilpailukykyiseen hintaan. Sen tuotteita ovat kaukolämpö, sähkönsiirto, valokuitu ja sähköntuotanto sekä niihin liittyvät palvelut.  www.raumanenergia.fi

Netplaza Oy on suomalainen valokuituosaamiseen ja operaattoripalveluihin erikoistunut asiantuntijayritys, jolla on 35 osaajaa 6 paikkakunnalla Suomessa. Yhtiön missiona on olla mahdollistamassa miljoonan valokuituliittymän rakentuminen Suomeen. Netplazan omistaa Cinia Oy. www.netplaza.fi

Uudet kirjoitukset: Uutiset

Traficomin yhteisrakentamiskilpailun voittajat julkistettiin tiistaina 29.10.2019 Helsingissä.

Traficomin Vuoden yhteisrakentamisteko -kilpailun voitto Reisjärven hankkeelle

Vuoden yhteisrakentamisteko -kilpailun ykköspalkinnon on voittanut Reisjärven yhteisrakentamishanke. Paikallinen...

Lue lisää

Netplaza tarjoaa tietoliikenneyhteyksiä, tehoja ja tuottavuutta Kuopion alueen yrityksille

Saanemme pyyhkiä pölyt Kuopiosta? Kuopion tietoliikennemarkkinat ovat pitkään olleet kuin seisovaa vettä:...

Lue lisää

Jarno Laitinen siirtyy Cinialle 1.10.

Netplazasta monelle tuttu Jarno Laitinen siirtyy Netplazalta Cinialle 1.10.2019 alkaen. Jarno...

Lue lisää