Netplaza verkko-operaattoriksi Iin Energian Iisiverkkoon

Julkaistu 29/kesäkuu/2016 - 08:00

Iin Energia Oy:n alueellisen valokuituverkon internetpalveluntarjoajaksi on valittu Netplaza Oy. Oululainen internetoperaattori Netplaza toimittaa Iisiverkkoon tietoliikenneyhteydet sekä IPTV-palvelun.

Tavoitteenamme on rakentaa alueellinen valokuituverkko koko Iin alueelle. Huippunopeat internetyhteydet sekä erilaiset hyöty- ja viihdepalvelut ovat merkityksellisiä tekijöitä koko alueen kehitykselle, iloitsee Iin Energian toimitusjohtaja Kari Kuusela.

Alueellisten valokuituverkkojen rakentaminen on nykyaikainen ja luonnollinen lisä yhteiskunnan perusrakenneverkostoja eli infrastruktuuria tuottaville tahoille kuten sähköyhtiöt. Perusliiketoimintaansa toteuttaessaan sähköyhtiöt tekevät runsaasti maankaivutöitä, joiden yhteydessä valokuidun rakentaminen on erinomainen investointi tulevaisuuteen.

On hienoa päästä kumppaniksi paikalliselle toimijalle, joka katsoo vahvasti tulevaan ja on sitoutunut alueen kehittämiseen. Odotamme innolla yhteistyötä Iin Energian kanssa, kertoo Netplazan toimitusjohtaja Tommi Linna.

Laajakaistaverkon liittymämyynti ja asiakashankinta on menossa ja rakentaminen alkaa kesällä 2017.

Lisätietoja:
Kari Kuusela, toimitusjohtaja, Iin Energia Oy, 0400 683 696
Jukka Kontula, myyntijohtaja, Netplaza Oy, 040 592 4564

Oululaislähtöinen Netplaza Oy on Suomen suurin yksityinen Internet-operaattori. Se on myös johtava alueellisten valokuituverkkojen palveluntarjoaja, jonka palvelut on saatavana koko Suomessa. Monipuolisten yritys- ja seutuverkkopalvelujen lisäksi Netplaza on esimerkiksi Oulun kaupungin ja ympäristökuntien palvelujen tarjoaja. Netplazan liikevaihtoennuste vuonna 2016 on 4 miljoonaa euroa.

Iin Energia Oy on 100-prosenttisesti Iin kunnan omistama sähköyhtiö. Liikevaihto vuonna 2015 oli 4,47 miljoonaa euroa, asiakkaita 4860 ja henkilökuntaa 12 henkilöä. Iisiverkko on Iin Energian uusi liittymäpalvelu, joka takaa huippunopeat internetyhteydet ja muut tietoliikenneyhteydet kotitalouksille, mökkiläisille, taloyhtiöille ja yrityksille.

Uudet kirjoitukset: Uutiset

Netplaza avasi uuden toimipisteen Kuopioon

Jalkautumisemme Kuopioon on tänä syksynä kulminoitunut uuden toimipisteen avaamiseen. Palvelemme nyt Savon seudun...

Lue lisää

Koillisväylän merikaapelihanke vahvistuu: Cinialle uusia kumppaneita Japanista, Norjasta ja Suomesta

Netplazan emoyhtiö Cinia Oy tiedottaa Koillisväylän merikaapelihankkeen etenemisestä: Cinia Oy valmistelee...

Lue lisää

Valokuituyhteyden suorituskyvyn nostokampanja päättyy: moni tarvitsee uudessa normaalissa enemmän kaistaa

Netplaza nosti huhtikuussa yli 17 000 kuluttajaliittymän suorituskyvyn vähintään 500/500 Mbps nopeuteen....

Lue lisää