Netplazan ja Siikaverkon yhteistyö laajenee hallintopalveluihin

Julkaistu 02/tammikuu/2019 - 10:11

Netplaza on tuottanut Siikaverkolle operaattoripalveluita jo vuosien ajan. Pitkä ja läheinen yhteistyö syvenee entisestään, kun Netplazan ammattimainen ja kokenut palveluorganisaatio ottaa vastuun myös hallintopalveluiden tuottamisesta Siikaverkolle.

Käytännössä Netplazan nimittämä hallinnon yhteyshenkilö vastaa toimitusjohtajatasoisten tehtävien ja kokonaisuuksien hallinnasta: yhteyshenkilöksi nimetty Jukka-Pekka Kivioja vastaa operatiivisista ja hallinnollisista asioista, sopimusasioiden valmistelusta ja raportoinnista hallitukselle sekä budjetin ja tilinpäätöksen valmistelusta.
Netplaza tuottaa hallintopalvelujen kokonaisuudessa myös erilaisia asiakaspalveluun liittyviä tehtäviä, kuten osto- ja myyntilaskutuksen sekä markkinoinnin nykyisille ja uusille asiakkaille sekä yhtiön edustamisen. Siikaverkon hallituksen jäsenten lisäksi Jukka-Pekka Kivioja näkyy jatkossa verkon kasvoina asiakkaille yhtiön järjestämissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa.
Siikaverkon asiakkaille muutos ei aiheuta erityisiä toimenpiteitä: Netplazan operoimasta Siikaverkon asiakaspalvelunumerosta saa jatkossa kaikki tarvittavat palvelut yhden luukun periaatteella. Asiakkaalle taataan jatkossa palvelun yhä parempi saavutettavuus ja asiakaspalveluprosessien tehostuminen.

Netplazan toimitusjohtaja Tommi Linna toivoo nyt solmitun sopimuksen käyvän esimerkistä myös muille seutuverkkotoimijoille.
– Netplazalta löytyy runsaasti kokemusta eri verkkoyhtiöiden hallinnoinnista ja käytännöistä. Mielestäni tämä järjestely vahvistaa merkittävästi pienen yhtiön hallintoa, sillä hallinto ei ole enää yhden kortin varassa, vaan yhtiömme kautta hoituvat myös varahenkilöjärjestelyt. Tehtävää voisi kuvata vastaavaksi kuin taloyhtiön isännöitsijällä. Etuna asiakkaalle on myös, että hallinnolliset kustannukset pienenevät merkittävästi ja toisaalta isomman yhtiön selkänoja antaa myös toisenlaisia mahdollisuuksia löytää neuvottelu- ja yhteistyökumppaneita, Linna avaa.

Siikaverkon hallituksen puheenjohtaja Juhani Marttila taustoittaa yhteistyön syventämistä.
– Siikaverkon toiminta on parhaillaan murroksessa, jossa rakentamisen projektivaiheesta ollaan siirtymässä verkon ylläpitoon. Tässä yhteydessä Netplazan tarjoama palvelu todettiin osuuskunnan kannalta parhaaksi hallintoratkaisuksi. Siikaverkko on kasvanut noin 1 000 jäsenen omaksi seutuverkoksi, jonka myötä Kestilän, Piippolan, Pulkkilan, Pyhännän Tavastkengän ja Rantsilan asukkaat ja muut toimijat ovat poikkeuksellisen kattavasti valokuituverkon ulottuvilla kehityksen eturintamassa. Kiitän merkittävästä työstä toimitusjohtaja Merja Louetia, jonka johtamana Siikaverkko on perustamisestaan kasvanut nykymuotoonsa. Siikaverkko jatkaa itsenäisenä paikallisena osuuskuntana ja vastaa jatkossakin strategisista linjauksistaan ja valokuituverkostaan, kuvaa Marttila.

Lisätietoja:
Netplaza Oy, toimitusjohtaja Tommi Linna, 044 55 77 555
Siikaverkko Osuuskunta, hallituksen puheenjohtaja Juhani Marttila, 040 5600 529

Netplaza Oy on suomalainen valokuituosaamiseen ja operaattoripalveluihin erikoistunut asiantuntijayritys, jolla on 35 osaajaa 6 paikkakunnalla Suomessa. Yhtiön missiona on olla mahdollistamassa miljoonan valokuituliittymän rakentuminen Suomeen. Netplazan omistaa Cinia Oy. www.netplaza.fi
Siikaverkko Osuuskunta on paikallinen, jäsentensä omistama seutuverkkoyritys Pyhännän ja Siikalatvan kunnissa Pohjois-Pohjanmaalla. Vuodesta 2014 lähtien Siikaverkko on rakentanut alueelleen jo noin 750 km valokuituverkkoa. www.siikaverkko.fi

Uudet kirjoitukset: Uutiset

Traficomin yhteisrakentamiskilpailun voittajat julkistettiin tiistaina 29.10.2019 Helsingissä.

Traficomin Vuoden yhteisrakentamisteko -kilpailun voitto Reisjärven hankkeelle

Vuoden yhteisrakentamisteko -kilpailun ykköspalkinnon on voittanut Reisjärven yhteisrakentamishanke. Paikallinen...

Lue lisää

Netplaza tarjoaa tietoliikenneyhteyksiä, tehoja ja tuottavuutta Kuopion alueen yrityksille

Saanemme pyyhkiä pölyt Kuopiosta? Kuopion tietoliikennemarkkinat ovat pitkään olleet kuin seisovaa vettä:...

Lue lisää

Jarno Laitinen siirtyy Cinialle 1.10.

Netplazasta monelle tuttu Jarno Laitinen siirtyy Netplazalta Cinialle 1.10.2019 alkaen. Jarno...

Lue lisää