Netplazan kuituhankkeet etenevät

Julkaistu 06/syyskuu/2019 - 13:12

Netplaza on vuoden ajan tarjonnut kuituyhtiöille operaattoripalvelun lisäksi kokonaisvaltaista Täyskuitu-kumppanuutta rakennuttamisen eri vaiheisiin. Tänä syksynä Netplaza on keskeisesti mukana viidessä eri valokuituhankkeessa.

Raahen Kuitu

Raahen Kuitu rakennuttaa valokuituverkon koko Raahen alueelle: toimija on Raahen Energian tytäryhtiö. Raahen Kuitu on saanut hankkeeseen kaksi miljoonaa valtiontukea sekä samansuuruisen kuntaosuuden Raahen kaupungilta. Raahen Kuitu rakentaa myös markkinaehtoisesti alueille, jonne valtiontukea ei saa.

Raahen Kuitu on käynnistänyt valokuiturakentamisen elokuussa Kopsan ja Vihannin välisellä alueella. Lisäksi infratöitä on valmisteltu Ruottalon uudella asuinalueella. Yhteisrakentaminen Elenian kanssa käynnistyy syyskuussa Junnilanmäen alueella. Lisäksi tänä syksynä rakennetaan:

Saloinen-Arkkukari
Arkkukari-Piehinki
Piehinki-Hurnasperä
Piehinki-Mäntylänperä
Arkkukari-Mattilanperä
Mattilanperä-Kopsa
Vihanti-Oulaistentie

Rakentamisesta Raahessa vastaavat Relacom sekä Voimatel. Liittymiä rakennettaville alueille myydään siihen saakka, kunnes maarakentaminen alueella käynnistyy. Lisätietoa hankkeesta www.raahenkuitu.fi.

Siikajoen Kuitu

Siikajoen Kuitu rakennuttaa valokuituverkkoa Siikajoelle: rakentaminen käynnistyy tänä syksynä Ruukin alueelta, mikäli 60% tilaajaehto täyttyy. Valokuituliittymien myynti on startannut ennätysmäisen vilkkaana. Hankkeelle on saatu 1,7 miljoonan euron valtiontukipäätös: Paavolan ja Siikajoen kylien on määrä valmistua vuoden 2020 aikana. Lisätietoa hankkeesta www.siikajoenkuitu.fi.

PyhäKuitu

PyhäKuitu rakennuttaa valokuituverkkoa Pyhäjoelle: Parhalahti on ensimmäisenä alueena ylittänyt 60% tilaajaehdon: PyhäKuidun hallitus on päättänyt aloittaa valokuiturakentamisen tänä syksynä Parhalahdelta. Pyhäjoella neuvotellaan parhaillaan urakoiden yhdistämisestä Elenian kanssa, joka maakaapeloi sähköjä Pyhäjoella tulevina vuosina. PyhäKuitu on saanut valtiontukipäätöksen rakentamiselle. PyhäKuitu on Pyhäjoensuun Veden tytäryhtiö. Lisätietoa hankkeesta www.pyhakuitu.fi.

Nivalan Kuitu

Nivalan Kuitu rakennuttaa valokuituverkkoa Nivalaan: se on Nivalan Vesihuollon tytäryhtiö. Nivalan Kuitu on saanut 0,8 miljoonaa euroa valtiontukea hankkeeseen: Ahde-Pihlajaperän hankealue on ensimmäisenä saavuttanut 60% tilaajaehdon. Nivalassa on tehty rakentamispäätös: urakoinnista Nivalasta vastaa Netel Oy. Nivalan kaupungintalolla järjestetään kaikille kuntalaisille avoin rakentamisinfo  ke 25.9. klo 18.30. Lisätietoa hankkeesta www.nivalankuitu.fi.

R-Net

Reisijärvellä valokuituhanketta vetävä R-Net on toimissaan loppusuoralla: tänä kesänä rakennetaan Reisjärven viimeiset alueet ja aktiiviset myyntitoimenpiteet on jo lopetettu. Reisjärvellä on ylletty koko kunnassa yli 80% tilaajapeittoon ja yhteisrakentamisen osalta Reisjärvi on mukana Traficomin valtakunnallisessa yhteisrakentamiskilpailussa.

Artikkelin kuva: Raahen Kuitu | Jäljen Jättiläinen

Uudet kirjoitukset: Uutiset

Asiakkaat, asiakasverkot ja media ovat ottaneet liittymien suorituskyvyn noston ilolla vastaan

Netplaza nosti perjantaina 3.4. yli 17 000 kuluttajaliittymän suorituskyvyn 500 megaan. Netplazassa...

Lue lisää

Netplaza nostaa asiakkaiden valokuituyhteyden suorituskykyä poikkeusolojen ajaksi

Valokuituverkon palveluihin erikoistunut tietoliikenneoperaattori Netplaza nostaa perjantaista lähtien yli...

Lue lisää
Ota yhteyttä Netplazan asiakaspalveluun

Tiedote Netplazan varautumistoimenpiteistä uuden koronaviruksen (COVID-19) vuoksi

Netplaza varautuu uuden koronaviruksen (COVID-19) leviämiseen seuraamalla ja noudattamalla viranomaisohjeita,...

Lue lisää