NEVE ja Netplaza yhteistyöhön laajakaistaliiketoiminnassa – tavoitteena kustannustehokas ja laadukas palvelu asiakkaille

Julkaistu 16/kesäkuu/2016 - 17:05

Napapiirin Energia ja Vesi – konserni on käynnistämässä laajakaistaliiketoimintaa Lapin alueella. Taustalla on pitkällinen valmistelutyö, jonka perusteella askel uuteen liiketoimintaan on päätetty tehdä.

Sähkön, kaukolämmön ja vesihuollon ammattilaisille laajakaistaliiketoimintaan lähtö on haastavaa. Kumppanuus Netplaza Oyn kanssa liiketoimintamallin eri osa-alueilla mahdollistaa NEVElle nopeamman etenemisen laajakaistaliiketoiminnan rakentamisessa.

”Uuden liiketoiminnan rakentamisen pitää rakentua vahvoihin kumppanuuksiin. Olemme iloisia siitä, että saamme verkon aktiivilaitetasolle, operaattoriksi sekä moneen muuhun erityisosaamisalueeseen kumppaniksi Netplazan, joka on meille joustava ja ammattimainen tuki”, kuvailee yhteistyön merkitystä toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen.

On hienoa päästä yhteistyöhän Napapiirin Energia ja Veden kaltaisen toimijan kanssa”, toimitusjohtaja Tommi Linna Netplazasta iloitsee.

”Olemme saaneet erittäin positiivisen vaikutelman NEVEn toiminnasta ja uskomme, että yhteistyössä onnistumme aikaansaamaan koko Rovaniemen kattavan valokuituverkon. Rakennettava verkko on koko Rovaniemen alueen elinvoimaisuuden kannalta äärimmäisen tärkeä, sillä tulevaisuudessa kotien tietoliikenneyhteydet nojaavat toimiviin valokuituverkkoihin. Tällaista mahdollisuutta ei ole läheskään joka kolkassa Suomessa tarjolla, joten siinä suhteessa rovaniemeläisillä on NEVEn toiminnan ansiosta melkoinen etu”, Tommi Linna jatkaa.

Netplaza toimittaa NEVEn verkkoon huippunopeat tietoliikenneyhteydet ja esimerkiksi nykyaikaisen IPTV-palvelun.

Laajakaistaliiketoiminta on NEVElle uusi liiketoiminta. Laajentuva kuituverkkoihin perustuva liiketoiminta edellyttää mittavia investointeja kuituverkkoon. Vesi-, kaukolämpö- ja sähköverkkojen rakentamisen yhteydessä maankaivuita tehdään kuitenkin vuosittain runsaasti, jolloin verkostojen yhteisrakentamisessa saadaan merkittävää kustannussäästöä.

Olemme jo nyt jokaisessa rovaniemeläisessä kodissa tuomassa koteihin yhtä tai useampaa arjen ekosysteemin elementtejä; vettä, sähköä tai lämpöä. Laajakaistayhteydet täydentävät palveluvalikoimaamme. Konsernillamme on kasvavaa liiketoimintaa myös muualla Lapissa, ja se on hyvä lähtökohta myös laajakaistaliiketoiminnan kehittämisessä lappilaiseksi toiminnaksi”, toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen toteaa.

Syksyllä 2016 tulee ensimmäisille alueille Rovaniemellä NEVEn laajakaistaliittymät tarjolle. Tällöin julkaistaan myös liittymä- ja palvelutuotteet.

Lisätietoja:
Markus Tykkyläinen, Napapiirin Energia ja Vesi Oy, 050-5965482
Jukka Kontula, Netplaza Oy, 040-5924564

Napapiirin Energia ja Vesi – konserni on Rovaniemen kaupungin 100 % Rovaniemen kaupungin omistama monialainen yhdyskunnan perushyödykkeitä tuottava konserni, joka vastaa Rovaniemen kaupungin alueella vesihuollosta, Rovaniemen keskustan alueella sähkön jakelusta, sekä kaukolämpötoiminnasta useassa kaukolämpöverkossa Lapin alueella. Konsernin liikevaihto on noin 70 miljoonaa euroa, ja työntekijöitä konsernissa on yli 150.

Oululaislähtöinen Netplaza Oy on Suomen suurin yksityinen Internet-operaattori. Se on myös johtava alueellisten valokuituverkkojen palveluntarjoaja, jonka palvelut on saatavana koko Suomessa. Monipuolisten yritys- ja seutuverkkopalvelujen lisäksi Netplaza on esimerkiksi Oulun kaupungin ja ympäristökuntien palvelujen tarjoaja. Netplazan liikevaihtoennuste vuonna 2016 on 4 miljoonaa euroa.

Uudet kirjoitukset: Uutiset

Valokuituyhteyden suorituskyvyn nostokampanja päättyy: moni tarvitsee uudessa normaalissa enemmän kaistaa

Netplaza nosti huhtikuussa yli 17 000 kuluttajaliittymän suorituskyvyn vähintään 500/500 Mbps nopeuteen....

Lue lisää

Laitetaan hyvä kiertämään – Cinia-Netplaza mukana Pahimman yli -kampanjassa

Koronaviruksen aiheuttama epidemia heikentää monen perheen toimeentuloa. Kipeimmin vaikutukset näkyvät...

Lue lisää
Netplaza satsaa ketteriin digityökaluihin, jotta valokuitu-urakat etenevät myös poikkeusaikana

Netplaza satsaa ketteriin digityökaluihin, jotta valokuitu-urakat etenevät myös poikkeusaikana

Normaalioloissa valokuidun rakentamista ja asentamista edeltää kiinteistökäynti asiakkaan luona. Käynnin aikana...

Lue lisää