Nivalassa halutaan lisätä tasa-arvoisia mahdollisuuksia saada valokuitu

Julkaistu 29/huhtikuu/2019 - 15:21

Nivalan Kuitu Oy ja Netplaza Oy ovat solmineet kattavan yhteistyösopimuksen valokuituhankkeen toteuttamisesta Nivalassa. Rakennustyöt käynnistyvät tänä vuonna ja jatkuvat vuoteen 2020 saakka.

Yhteistyösopimuksella varmistetaan, että yhä useampi kuntalainen Nivalassa saa mahdollisuuden liittyä valokuituverkkoon ja päästä osalliseksi nopeista ja luotettavista tietoliikenneyhteyksistä. Valokuituliittymien myynti on käynnistynyt Nivalassa vilkkaana: tukikelpoinen rakentamisalue on pääosin Nivalan itäpuolella, joten myynnin painopisteinä ovat ensivaiheessa Karvoskylä, Sarjanahde, Erkkilä, Maliskylä ja Ruuskankylä lähialueineen. Kiinteistökohtaiset myyntitoimenpiteet ovat parhaillaan käynnissä.

Sopimuksen myötä Nivalaan rakennetaan kattava kuiturunkoverkko, johon voidaan kytkeä alueen kiinteistöjä, yrityksiä ja asunto-osakeyhtiöitä. Rakentaminen tapahtuu kahdessa vaiheessa siten, että ensimmäisessä vaiheessa verkko rakentuu haja-asutusalueelle, jolle saadaan valtion tukea, ja toisessa vaiheessa Nivalan taajaman ja keskustan alueelle. Myös yritys- ja teollisuuskylä kuidutetaan.

Nivalan Kuidun ja Netplazan solmima sopimus kattaa kaikki hankkeen toteutumisen kannalta merkittävät osa-alueet, kuten projektinjohtamisen, myynnin, rakennuttamisen, valvonnan sekä operaattoripalvelut. Nivalan Kuidun 100/100 ja 1000/1000 megan liittymiä myydään Täyskuitu-brändin alla. Täyskuitu on Netplazan omistama tuotemerkki, jolla rakennetaan valokuidulle näkyvyyttä tietoliikenneyhteyksien markkinakentässä.

Kunnan kilpailukyky kasvaa

Nopeista tietoliikenneyhteyksistä on tullut osa yhteiskunnan keskeistä infraa, joka määrittää niin kunnan ja alueiden kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kuin kuntalaisten mahdollisuuksia paikkariippumattomaan työntekoon, sähköiseen asiointiin, palvelujen saatavuuteen ja omatoimisuuden säilyttämiseen. Kiinteään infraan investoimalla voidaan vaikuttaa yksittäisen kuntalaisen tai yrittäjän arjen sujuvoitumisen lisäksi koko kunnan elinvoimaan, kilpailukykyyn ja alueelliseen erottautumiseen.

– Tällä sopimuksella lisätään kuntalaisten tasa-arvoisuutta, sillä sijainnista riippumatta on mahdollista päästä hyvien yhteyksien pariin. Myös paikkakunnan yritys- ja teollisuuskannan liiketoiminnan kehitykselle päätöksellä on kauaskantoiset seuraukset, tiivistää liiketoiminnan kehitysjohtaja Hanne Nivala Netplazasta.

Lisätietoja sopimuksesta:
Nivalan Vesihuolto Oy, toimitusjohtaja Olli Jokinen, 044 7450 933
Netplaza Oy, liiketoiminnan kehitysjohtaja, Hanne Nivala, 044 4457610

Lisätietoja Nivalan valokuitumyynnistä:
Netplaza Oy, valokuitumyyjä Heikki Kumpula, 050 470 8933

Nivalan Kuitu Oy on Nivalan Vesihuolto Oy:n tytäryhtiö, jonka tehtävänä on rakentaa valokuituverkkoa ja toimia infran omistajana. www.nivalankuitu.fi

Netplaza Oy on suomalainen valokuituosaamiseen ja operaattoripalveluihin erikoistunut asiantuntijayritys, jolla on lähes 40 osaajaa 6 paikkakunnalla Suomessa. Yhtiön missiona on olla mahdollistamassa miljoonan valokuituliittymän rakentuminen Suomeen. Netplazan omistaa Cinia Oy. www.netplaza.fi

Uudet kirjoitukset: Uutiset

Traficomin yhteisrakentamiskilpailun voittajat julkistettiin tiistaina 29.10.2019 Helsingissä.

Traficomin Vuoden yhteisrakentamisteko -kilpailun voitto Reisjärven hankkeelle

Vuoden yhteisrakentamisteko -kilpailun ykköspalkinnon on voittanut Reisjärven yhteisrakentamishanke. Paikallinen...

Lue lisää

Netplaza tarjoaa tietoliikenneyhteyksiä, tehoja ja tuottavuutta Kuopion alueen yrityksille

Saanemme pyyhkiä pölyt Kuopiosta? Kuopion tietoliikennemarkkinat ovat pitkään olleet kuin seisovaa vettä:...

Lue lisää

Jarno Laitinen siirtyy Cinialle 1.10.

Netplazasta monelle tuttu Jarno Laitinen siirtyy Netplazalta Cinialle 1.10.2019 alkaen. Jarno...

Lue lisää